Svar till kommentar!

Lottis:
Ja, jag vet nu inte precis om vi skulle ha förlovat oss tidigare. I andra omständigheter kanske, men eftersom vi bodde på avstånd första 2½ år ungefär så tyckte vi att vi kunde vänta med förlovningen. Nog diskuterade vi det tillsammans med min kille, men båda ville vänta med det.

Om vi hade bott på närmare håll och hade haft möjlighet att umgås mer så kanske vi skulle ha förlovat oss tidigare, men när jag tycker att man lovar ju en stor sak med förlovning så då skall det också vara allvar i förhållandet. Man kan ju inte rusa in i en förlovning om man inte är säker säker på ett förhållande. Men alla har vi olika synpunkter och åsikt om förlovnings tidpunkt!

28.9.2011

Dagen då jag och min älskling firade vår 2år och 9månader tillsammans. :) Tiden den går och man märker inte heller hur fort. Kanske man nu småningom förstår att tiden går fort. :) Men det att vi har varit så länge tillsammans kommer man kanske aldrig att förstå att tiden går framåt. Man tycker ibland att tiden stannar. :)

Denna dag har vi även varit förlovade i 9månader. :) Känns ju som om vi nyligen förlovade oss. Men tiden har igen gått, men det har vi faktiskt märkt att det inte var igår. :) Och det känns nog att vi gjort rätt val med att vänta med förlovningen. :)

Snart har vi varit samboenden i 4 månader. :) Det känns nog nytt och konstigt ännu. Har inte vant mej med tanken att jag bor med min älskling och inte hemma med mamma. :) Man ahr fått ta ansvar över sig själv nu. :) Men det känns nog bra. :)

Tar det lugnt

Har varit ute och gå med grannen och hennes två hundar. :) Vi var ute och gick i nästan två timmar. Vi fick båda prata om det var något vi ville prata om. Hon kom och ringde på min dörr och så gick vi ut. :) Det var roligt eftersom hon har två hundar så jag fick ha ena kopplet medans hon hade den andra. :)

När jag kom hem ville jag i duschen. :) Så jag gick i duschen ganska direkt efter att jag kommit hem tillbaka. Och det var skönt med varm dusch efter att man gått i en hård blåst. En kall blåst. :(

Nu skall jag krypa ner i soffan och dricka mitt te. Med honung såklart. Såhär hösten så skall jag kanske tända ett par ljus. Sitta och mysa i soffan och njuta av den värmen vi har här i vår lägenhet. :)

Medeltal

Medeltalet av vecka 38 är 9,85. Nu är jag stolt över mitt bloggande. Så skall det även fortsätta. :) Skall hålla bloggen uppdaterad hela tiden. :) Menmen.. om jag inte gör något speciellt så tycker jag att jag inte bloggar så detaljerat. :)

Skall nog fortsätta uppdatera lite nu som då. :) Skall hålla medeltalet uppe nu när det har stigit. :) Men lite måste det nog få sjunka också. :)

Huvudvärk!

Usch vad jag hatar huvudvärk och förkyliningar! Kan som inte säga att jag gillar någondera. :/ Och nu har jag då båda på samma gång. Nej vad mitt huvudvärker, menmen.. man kan ju som inte göra något då inge tabletter hjälper heller. :( Vill inte bli sjuk just nu!

Oberoende min huvudvärk har jag fått mycket gjort idag! :) Har diskat och tvättat en maskin med kläder. :) Så stolt över mej själv. Älsklingen åkte på jobb så jag skall slänga mej i sängen och hoppa in i bokens värld. Skall bara slappa nu slutet av dagen. :)

Kom nyligen hem från grannen också. Har klippt grannen med maskin. Grannen vi har är älsklingens kompis från barndomen hans. Så vi umgås ganska mycket med dem nu när de är i lägenheten nästan brevid. :) Fick även en 10€ av han som jag klippte. :)

Nu väntar man bara på att hans flickvän också kommer med att hon skall ha håret klippt. Väntar faktiskt ivrigt på det för det är ett hår där man faktiskt har jobb. Tjockt och långt, bättre kan man inte hoppas på. Gillar så att klippa sådana som har tjockt hår. :)

Lördags kväll

Bättre lördags kväll man man inte hoppas på. Nu är man nyduschad och mår bra. Här sitter man och tar det lugnt utan några problem. :) Ganska skönt måste jag medge. :)

Sitter här och hör när älsklingen rör om i en skål. Vet att han skall göra tigerkaka. :) Nam! Så jag behöver inte göra så farligt mycket. Bara diska imorgon då han har gjort kakan klar. :)

Sedan blir det mys i soffan en stund. Tills kakan är klar kan jag säga. :) Så då går det inte att sitta i soffan mer. Då skall kakan ätas och kanske vi delar med oss med våra grannar. :)

Senare om vi orkar går vi över till grannen och kollar. Kan ju föra med oss en bit kaka till dem också. :) Så de får smaka på den goda kakan. :) Och se om vi skulle umgås alla fyra. :) NiceNice!! :)

Skolböcker

Nu har jag igen varit och köpa två böcker inför skolan. Och det var inte så billigt, men vi skulle i alla fall ha fyra böcker enligt en litteratur lista. Så nu har jag dessa fyra och jag har pratat med mamma om att vissa böcker vill jag ha själv. Fast man kan låde dem på bibliotek. :)



Böckerna är "Vård och välbefinnande" samt "Märg och ben". :) Dessa var i pris tillsammans 104€, avrundat det till jämntal. :) Och nu skulle jag inte behöva skaffa några böcker innan jul mer. :)

T- skjortan



Den här är en härlig skjorta. Lång och så har den en tyngre kant i nedre kanten så den inte skulle stiga upp liksom alla andra skjortor. Prisert på Seppälä 7,95€. :)

Kaisa & Kalle

Våra kissor brukar sova på databordets hyllor. Så nu när jag hann och hade möjligt så tog jag bild för att kunna visa hur de sover. :)



Visst sover de sött. :)

Tröjan jag köpte

Skall visa er bild på tröjan jag köpte i stan. Jag gillar den faktiskt massor. :)



Gillar den massor. Den var 19,90€ i Seppälä så jag kunde inte gå förbi den. :) Provade den och så sa jag till älsklingen att den åker hem med oss. :)

Shopping!

Vi var med älskling till stan idag. Hade nog tänkt att vi skulle ta det imorgon, men min älskling var envis och tyckte vi kunde ta det redan idag. :) Så vi åkte till stan och handlade. :)

Köpte en stickad tröja och en t-skjorta. Skall mnog sätta in bilder bara jag hinner ta bilder på dessa. :) Det var två skjortor som jag faktiskt tycket om från början. Och var ju in till seppälä då jag köpte dem. :)

Köpte även två böcker till skolan. Nu har jag alla böcker som vi hade på litteratur listan som vi fick i början på september. :) Så kanske vi får en ny lista ifall vi skall ha någon bok ännu. :)

Handlade också mat. Så att inte förrådet hinner bli tomt. :) Och så hade vi roligt i affären med älsklingen. Efter att vi hade handlat så tänkte vi att vi kan äta på McDonalds. :) Och det var gott. :)

Hemma dag

Dagen har faktiskt löpt iväg idag. Jag har som inte märkt att tiden gått så fort. Har tydligen haft så mycket för mej idag att jag inte har hunnit kolla på klockan, men jag har nog för det hunnit ligga i soffan en hel del och ta det lugnt också. :)

Började med att tömma smutstvätt från sovrummet. Måste ju plcka bort en aning alltid till helgen så att det inte packas massor. Och så går det bra att tvätta kläderna som man haft på veckan på torsdag-fredag för då vet man att det hinner torka innan måndags morgon. :) Och så finns det ju rena kläder i skåpet på samma. :)

Sedan har jag lagat mat. Älsklingen som har luggit hemma hela dagen har inte orkat göra något, men för att jag skall vara säker att han äter något så tyckte jag att jag kan göra maten idag. :) Och så hade jag ju igen något att göra. :)

Efter att jag hade ätit tog jag mej i soffan och där låg jag och läste bok. Har så fått inspirtation att läsa böcker, men det sägs ju att man hittar på biblioteket då man tar sig dit först. :) Så nu skall jag avrunda och börja läsa igen. Kanske jag får boken läst ikväll och kan ta en sväng till biblioteket imorgon. :)

Sov gott alla läsare. :)

Onsdagens skoldag

Skoldagen på onsdagen var faktiskt en av dem bästa skoldagar. Jag har ju varit i skolan i fyra veckor, men onsdagarna är speciella. Och denna onsdag var faktiskt bra. :)

I onsdags fick vi på morgonen öva lite praktiskt. :) Vi fick öva att bädda sjukhus sängar. Skolan har tre sjukhus sängar och de skall man helst bädda när man är två. Och jag tyckte det var roligt då vi fick öva praktiskt. Först gick vi igenom teorin och sedan fick vi öva på det. :) Det var roligt. :)

Sedan hade vi en lektion som heter "Introduktion till närvårdayrket". Det är nog mest närvårdar historia som vi går igenom, men på onsdagen hade vi så att vi fick diskutera i grupper och sedan diskuterade vi hela klassen. Och det gick nog hela lektionen till det. :)

Eftermiddagen gick som vanligt. Hade fyra lektioner ännu efter lunchen och då hade vi stöd och handledning av barn och unga som gick bra. Diskuterade till en början varefter vi skrev teori. :) Och så hade vi två lektioner i datasalen. Så det gick faktiskt bra denna onsdag. :)

Torsdag!

Nu var då denna skolvecka förbi och man har ledigt. :) Skulle nog måsta söka information till grupp arbetet så man skulle få det färdigt, men jag har ingen lust idag. Har så ont i magen att jag bara vill ligga stilla och så regnar det ute. :/

Älsklingen stannade hemma idag. Han hade stegring igår och det fortsätter ännu idag. Bläääh. Tycker inte om hösten då alla bobbor är i farten. Själv vill jag inte bli sjuk nu. Vill inte vara borta från skolan och så. :)

Igår var jag till en av våra grannar. Träffade henne sådär förbi gående en torsdag vid postlådan och hon sa att vi fick besöka dem om vi hade möjligt. :) Så när älsklingen låg i soffan hela kvällen så tänkte jag att jag kan ta en sväng upp till henne. Och det var faktiskt riktigt roligt. Hon pratar finska så jag kan öva min finska och behöver inte vara rädd att jag glömmer språkt. :)

Snart 4:de veckan förbi

Nu har man snart gått 4 veckor i skolan. Och det känns nog ännu mycket bra. Inte så stressigt och man har ju sen toppen klass man går i. Alla är så olika, men på något sätt ändå så lika. :)

Nästa vecka börjar ny period och ny läseordning. Så det kommer två nya lärare med i bilden. :) Skall bli spännande med första hjälpen och sedan skall vi ha 4 timmar stöd och handledning för barn och unga med två olika lärare, men de är båda helt toppen. :)

Tiden den rullar iväg. Vi skall ut på inlärning i arbetet 7.11. Så det är inte så läng kvar tills dess. :) Och då skall vivara 6 veckor på dagis. Skall bli riktigt roligt att få vara med barn, men inom detta yrke har man yrkesprovs veckor. Inte tillfällen. :)

Hej hopp!

Medeltalet av vecka 37 är 8,57. Nu börjar det igen se ut att det stiger och jag är så nöjd över min prestation att blogga. :) Jag har gjort mitt bästa på sidan om skolan att blogga och det har visat sig positivt. :)

Jag skall nog fortsätta blogga nu eftersom jag har fått alla uppgifter inskickade som vi hade fått, men vi fick en ny uppgift redan idag så jag skall lite jobba med den hemma, men för det mesta säkert i skolan. :)

Eftersom uppgiften vi fick idag är pararbete, så kommer vi att äga mest tid för det i skolans utrymmen. :) Så jag och mitt oar kan jobba på det tillsammans. :) Så kvällarna blir för bloggandet då. :)

Kissorna våra

Kissorna när de äter. De är så söta och så äter de alltid från varsin skål.

Kalle har den vänstra och Kaisa den högra. :)



De är nog så söta. :)

Bibliotekskort

Var igår till kommunens bibliotek och fixade mej ett bibliotekskort. :)





Har läst alla mina egna böcker, så nu måste jag ta biblioteket till hjälp för att kunna läsa innan jag går och lägger mej. :)

Nya jeans!

Nu kommer bilden äntligen på mina nya jeans. Har som inte fått något gjort, men nu kommer bilderna. :)





Tre knappar. De ser så bra ut. :)

Nya vinterskor

Jag hittade billiga vinterskor när vi var in till stan, men jag visste inte om jag skulle köpa dem. Sedan sa älsklingen att jag skulle ta dem. Och så köpte jag dem. :)

Mycket bekväma på fötterna och gilalr dem annars också.


Kaisa var också nyfiken. :)


Ny lampa

Fick av älsklingens kompis som flyttar granne med oss en taklampa som han inte ville ha nå mer. Så nu har vi den i köket. :)


Kaisa

Så här sover Kaisa på min stol. Ser så bra ut då hon riktigt drar ut sig på stolen.

Tandläkaren

Usch vad jag ogillar tandläkare, men jag ansåg att jag måste beställa en tid till tandläkaren. Då jag har skjutit fram det nu med några år. Så det var nog på tiden att jag hittade mej dit. :( Och fick veta att när jag spottat ut bitar så var tandsten. :(

Så nu fick jag bort skrapat en hel del av tandstenen.
Och så hann tandläkaren fixa ett hål också. Om två veckor ny tid, men då skulle tandläkaren bara kontrollera och göra något smått. Men jag är inte rädd för tandläkare, men jag ogillar dem bara.

Måste köpa tandtråd nästa gång vi åker och handlar. Så jag får putsa så bra som möjligt. Tandläkaren tyckte att jag skulle göra mitt bästa, men ett resultat på 100% kan man inte begära sa tandläkaren. :)

Haft besök

Har haft två vänner på besök idag. :) Kom hem lite före 5, men jag hade ringt älsklingen på hemvägen så han kokade mat. Ifall vännerna skulle ha kommit tidigt. De satt här ett par timmar igen. :) Tack till L och S. :)

Nu har jag suttit och tittat på Elämä Lapselle- Konsert. De samlar in pengar till barnkliniker och sjukhus i Finland. Och som vanligt så visar de korta snuttar om barn som insjuknat i cancer eller leukemi. :/ Vissa är så sårliga så man vill börja gråta då de berättar.

Hygienkompetens!

Nu har vi då haft vår förta tent. Och jag klararde det. :) jag blev godkänd i hygienkompetens tenten. Det är en aningen svårt att veta rätt eller fel på 40 påståenden, varav man får ha 6 fel. Så jag är otroligt nöjd att jag klarade det med första försöket. Vet många bekanta som inte klarat det på första. :)

Kom igenom med 5 fel. Så jag skulle ha haft råd att ha ett fel till. :) Men tack och lov kom jag igenom så jag inte behöver ta det om. :) Så stolt och nöjd över mej själv. Och nu var det färdigt läst. Det var tenten där man skulle läsa 52 sidor. :)

Och så har jag fått inskickat två uppgifter denna månad redan. :) Så nu har jag en uppgift som skall inlämnas sista october kvar och den är nästan klar. Så kan säga att sakerna börjar ordna sig och jag får en rytm på detta nu småningom. :)

Medeltalet!

Vacka 36 var medeltalet 4,85. Har ju inte bloggat så aktivt på grund av att jag har haft en tent att läsa till, men även för det att jag inte har varit hemma just alls. Har haft fullt upp nu hela veckan.

Hoppas det blir ändring på mitt bloggande. Kan ju inte bara hålla på ränna åt alla olika håll heller. Måste ta denna lugna stund på dagarna också. :)

Men jag vågar inte lova någonting. Vet bara om slutet av veckan så mycket att jag har tandläkartid på torsdagen 10.30. :)

Skolan

Nu när man studerar så har bloggen fallit lite på sidan om. Det har funnit så mycket uppgifter redan under dessa första två veckorna som man har studerat. :/ Så jag har inte riktigt hunnit göra annat heller. Bara kommer hem från skolan och börjar på med uppgifter, men bara man får någon rytm med det så går det nog säkert bättre. :)

Har fått klart en uppgift och skickat den via e-mail fram till läraren. Så nu har man kanske lite tid för egna livet också, men måste nog läsa till tent under helgen. Har bestämt att bara ögna igenom pappren till hygienkompetens tenten, eftersom jag redan har läst det grundligt en gång. :)

Uppgiften jag skickade idag skulle vara inlämnad senast på tisdagen. Sedan har jag övrigt en uppgift som skall lämnas in senast sista september. :( Så den måste jag ta itu med under helgen. Så det inte blir till kvällen före det som den skall vara inlämnad.

Kommer nog få en rytm och rutin med dessa uppgifter, men nu när man nyligen har börjat studera så har man det lite att släpa efter. :/ Hoppas på att det skall bli rutin snart. :)

Medeltal

Medeltal vecka 35 är jämna 5. :) Har ju inte bloggat så aktivt så jag får skylla mej själv, men jag är ändå nöjd. :)

Kommer nog försöka blogga mer, men när skolan atr en hel del och så har man ju saker här hemma också som kall skötas efter skolan. :/

Tack alla nuvarande läsare. :)

Skolböcker


Dessa böcker köpte jag när vi var till stan på lördagen. Vi skall ha dessa och två andra böcker skaffade under det första året i alla fall. :)

Boken till vänster är Barndomstiden. :) Den handlar om barndomstiden, tiden före skolåldern. Som nog många kanske kunde gissa vad den handlade om. :) Den kostade 42,20€.

Boken till höger är Kosten och hälsan. Där är text om hälsosam kost och sedan har den lite om hälsan också. :) Kostade 39,50€

Sammanlagt spenderade jag 73,50 på böcker. Eftersom man fick 10% rabatt, men varför vet jag inte. Tror det var för att det är läromedel. Och det var nog värt det också. Om jag hade beställt dem på internet skulle jag ha betalat 92,20€ för böckerna. :)

Gården!


Älsklingen hade visst tråkigt så han tog lite grus ända fram till vår trappa. :)


Det blev mycket tydligare var man skall gå och så. :)

Snart sova

Skall snart lägga mej och sova med min älskling. Har kollat på tv hela kvällen sedan sex, visst har jag haft paus imellan. Har till och med bytt lakan i sängen med älsklingen. Går så lätt då man är två. :)

Har kollat på programet om nyheterna. Nyheterna hade 30års jubileums program på tv ikväll. :) Var faktiskt intressant att se hur programet har ändrats under 30 års tid. :) Och så fick man ju ligga i soffan med älsklingen.

Nu har man inte gjort så mycket innan man går under täcket. Skall kolla på något avsnitt med fuskbyggarna med älsklingen. Har helt fastnat i det för det känns så hemskt att någon varit lurad så illa att de tvingas riva sitt nybyggad hus. :/

God natt.. :)

Ledig!

Nu har man då haft en ledig dag, fast det inte känns så när man stigit upp tidit. När jag skulle koka morgon kaff klockan åtta såg jag att det stod en sandbil vid vår parkering. Undrade nog vad de skulle göra, men fick ganska fort svar till undrandet.

De kom med grus framför husen och till parkeringen. Parkeringen och vägarna framför husen skulle ha ny grus. :) Så de hade fullt upp att tömma grus bäst de köred. De började med parkeringen och då stod ju min bil parkerad på parkeringen.

Kastade fort nå kläder på mej och gick ut. Frågade chauffören i lastbilen om jag skulle flytta på min bil efter att de hade varit framför vårt hus. Och så frågade jag på samma om de skulle framför vårt hus nå ännu, men det skulle de inte. Så jag körde bilen för första gången framför trappan. :)

Dagen har gått med näsan i tentamen pappren. Skall läsa inför tentamen och öva på internet. Det är 50 sidor som vi skall läsa och så har vi att öva på internet. :) Skall ha hygienpass tentamen alltså samma som mikrobiologi. Man skall ha 34 rätt av 40 så det gäller att vara skarp. :)

Svar till kommentar

Lotta

Jag studerar hela första året måndag, tisdag och onsdag. :) Torsdag och fredag har jag distansuppgiftter, men nu när vi bara haft en vecka skola så har vi inte några uppgifter ännu. Så istället för uppgifter så skall man läsa till tentamen. :)

RSS 2.0