Nytt jobb!

Nu har jag då äntligen fått svar på min fråga om jobb. Jag har börjat jobba på ett nytt boende i närtrakten nog men inte i samma kommun som jag bor i. Så jag är anställd av Vasa stad. :)
 
Började mitt jobb där på torsdagen och det har varit mycket nytt att ta in, men tycker det nog går bra. :) Har varit inom vården en tid så man lär sig fort på nya ställen. :) Och detta är ett mindre boende, nog för dementa detta också likasom sommarjobbet jag hade. :)
 
Jag väntar nog ännu på svar om ordinarie-anställningen som jag varit på intervju till. Jag var på intervju 19.8 och det verkade lovande, men tar nog det lugnt. På intervjun rekommenderade högsta chefen att jag skulle ringa rekryteringen för att kolla hur det är med vikarier och behov av dem i Vasa.
 
De sa på intervjun att jag skulle ringa följande dag, men jag hann inte hem från intervjun innan de ringde mej från rekryteringen och frågade om jag var intresserad av jobb, svarade ja och fick börja 27.8.2015. :) Det gick fort. :) Så nu har jag ett jobb till början av november. Eftersom de sa på intervjun att de inte bestämmer ordinarie-tjänsten före slutet av september. :)
 
Så glad. :)

Gården augusti 2015!

Här har jag bilder på hur gården ser ut idag. Det har nog förändrats en del sedan ifjol. Den som inte ahr hunnit se hur det såg ut här för ett år sedan kan klicka här för att kolla in. Det är en stor förändring tycker jag.

Nya utmaningar!

Nu skall det hoppeligen bli nya utmaninger inom min yrkesbransch. :) Jag skall nu uppdatera lite vad som händer på min jobbkarriärs sida. Som jag redan skrev att jag sökt jobb i Vasa och att jag väntade på det att de skulle ta kontakt. :)
 
Jag fick e-mail om en arbetsintervju i Vasa förra veckan. Och var nervös hela veckan fram till idag. Då det var många tjänster och säkert många som sökt dessa tjänster också. Blev överlycklig då jag fick kallelse till jobbintervju på tordagen och jag svarade med detsamma att jag mottar tiden. :)
 
Idag då äntligen var jag på intervjun. :) Och kan säga att idag var jag då nervös, visste inte alls vad de kommer att fråga eller vad de vill veta. Först av allt ville de veta mina språkkunskaper, säkert på grund av att det var tjänster till olika boenden och vissa ställen skulle man kunna bra finska på och på vissa bra svenska. :) Så intervjun gick delvis på finska och svenska. Intressant intervju. :)

Det var 140 ansökare på dessa 15 tjänster. Men de kommer inte ta in alla på intervju utan bara typ en tredjedel eller hälften. Så man kan räkna sig i det bättre ändan om jag själv får säga min åsikt. :) Och så tyckte de att jag skulle ringa rekryteringen i Vasa imorgon, men jag hann inte hem innan de ringde upp mej från rekryteringen idag. :) Och då erbjöd de mej ett vikariat på 2månader tills det kommer ut vem som blir antagna till de tjänster som intervjun var för. Så jag börjar jobba 31.8.2015 på ett ställe där jag inte förr varit. :) 

Intressant! :) Får vänta tills dess nu då. Bloggar mera en annan dag. Kommer ha tid för husrenovering nu en vecka och skall se över gården om jag skall hitta på någonting där. :)
 

Renoveringsprojekt!

Som det nu ser ut kommer bloggen att åka på renoverings inlägg för det mesta. :) Eftersom det igen händer ett och annat hos oss vad som gäller renovering. :)
 
Kommer att sätta inlägg gällande bastun, som nu har varit ett rivnings projekt, men som under hösten/vintern skall få nytt utseende samt nya vattenrör. :) Så kommer att visa en före bild bara sambon kommer hem med sin telefon där bilden finns samt en bild på nuläge. :)
 
Nu skall jag visa en före och efterbild på det vi håller på med som bäst. :) Det är fönsterbyte som står på schema. :) Skall ha källarfönstren bytta under denna sensommar/ höst. :)
 
Här ser man lite hur källar fönstren såg ut när vi flyttade in. Alltså gamla, som man inte kan öppna. :/ Dessa små i nerkanten av huset alltså.
Detta är fönstret som byttes i helgen. Det är då alltså fönstret till vänster på tidigare bilden. :) Så snygga fönster och så skall alla källarfönster förutom duschrummets se ut. :) Det kommer fyra sådana fönster. :)

Dagens projekt!

Idag har vi då tydligen haft in någon på gården som gått runt virket vårt. Detta meddelade min svägerska mej, men när jag kom hem såg jag inga tecken på att någon varit här. Detta projekt har jag länge funderat på eftersom vi bor i en gammal affärslokal så har vi in objudna gäster på gården för jämna.
 
Nu har jag fått gjort mitt projekt och hoppas detta skall hjälpa så inte fler kommer på gården för att ta paus i körandet. :)
 
Denna där det står på svenska, "privat område".
En måste också finnas på finska, då man inte vet varifrån de kommer som kör in på vår gård.

5.8.2015!

Nu är virkesprojektet färdigt för denna stund, nu skall det få torka i lugn och ro. :) Sedan är det att sätta in det som skall hållas torrt. Kanske det är senare i höst det. :)
 
Högarna blev bra och det kommer räcka en bit på vägen runt huset. :) Skall byta hela utsidan av huset hoppeligen nästa sommar. :)
 
 
Blev en del breder, men konstaterade att vi nog behöver lite till. Men det får vi ta med tiden. :)
 

1.6-16.8.2015

Tänka sig att sommaren snart är förbi. Och det känner man då sommarjobbet går mot sitt slut. Kanske det är då man reagerar hur fort tiden egentligen går när man har ett start datum och ett slut datum. och då heter det sommarjobb.
 
Nu har jag jobbat på demensboende i byn sedan 1.6.2015. Då kändes det att sommaren bara hade börjat och det var långt till augusti. Men nu när man tänker har det redan gått. Och en del av sommaren hade jag min lillebror här trots att jag jobbade en hel del då också. :)
 
Nu när augusti har kommit och snart halva gått betyder det att mitt sommarjobbs kontrakt går ut. Suck, vad skall man då göra igen?... Försökte nog med jobbansökning till kommunen i maj, men kollade kommunens sida och protokoll från vård- och omsorgsnämnden igår och såg då att jag inte blivit antagen till någon tjänst. Kanske det är arbetslöshet som gäller. Har meddelat runt i byn att jag finns till förfogande om det behövs vikarie. :)
 
Ansökte nog om jobb på akut- och rehabiliteringsavdelningen i byn, men ansökningen går ut 24.8.2015 så det är en tid tills dess ännu. Och så ansökte jag jobb i Vasa så får se om de hör av sig. Det var 15 närvårdartjänster och ansökningen gick ut 10.8.2015, så med god tur kan man få telefonsamtal därifrån under denna vecka eller nästa vecka. Och de vill intervjua en. :)
 
Så ser det ut på jobbfronten nu för stunden. Men jag hoppas på att det skulle se ljusare ut snart. :)

Nya fönster!

Nu har vi beställt nya fönster till källaren, eftersom jobbet kommer att vara där nu närmaste framtid. :) Skall fixa om bastun och på samma flytta duschen utanför, som förr var i samma utrymme med bastun. Ville bli ansträngande att först sitta i värmen och sedan duscha i samma varma utrymme.
 
Nu skall det fixas med vattenrör först, de skall bytas eftersom det är orginal från 1960-talet. Så golvet skall öppnas och sedan skall nytt betong sättas som skall torka sin tid också, fönstren kommer att göras mindre. I de nya badrummet måste fönstret minskas så inte duschskåpet står framför fönstret. På väggarna kommer det kakel-plattor likaså på golvet. Bastun kommer antagligen få kakel-plattor på golvet men panel på väggarna. :)
 
Fönstren som är minst ovanpå i bilden kommer ett att vara i nya duschrummet och på lilla wc. De större kommer att placeras i de rum som finns i källaren. Vi har då alltså ett rum där oljecistrarna står, ett rum som min sambo skall göra till biorum (mancave som han kallar det själv) där finns 2 fönster, men nu kommer inte jag på var det fjärde större fönster skall. :)
 
Så lite information om vår renovering kom igen, men fortsätter bara jag hinner ta bilder på källaren i nuläge. :)

5.8.2015

Hittade nya blommor på min gård som jag inte hade ett minne av. Men kan inte vara så konstigt att man glömt dessa eftersom jag bara sett dem blomma en gång tidigare. :) Så nu skall jag visa dem för er också. :)
Men en sak har jag märkt som jag inte gillar, allting går i gult. :/ Det finns för det mesta bara gula blommor på denna gård. Kanske före detta ägaren hade något intresse för gula blommor. Så kanske jag får åtgärda detta bara det finns tid och intresse för omändring. :)

Dygnet bakfram!

Jag skrev tidigare under sommaren att det blivit en hel del nattjobb i sommar. Men nu får jag skriva att dessa nätter är överstökade. :) Gillar nattskift men det vill nog bli tungt också. Men hur som helst har jag de undan nu. Skönt.
 
Nu har jag vakat mellan fredag-lördag, lördag-söndag samt söndag till måndag. Har varit ledig idag och skall vara ledig ännu i morgon, men märker jag har ännu dygnet fel väg. Borde få det omvänt så jag kommer mej till jobb på tordagen. :) Men har lämnat att läsa bloggar och då går klockan väligt fort. Men det får man ta. :)
 
Har inte länge kvar av mitt sommarjobbs kontrakt så jag hoppas jag skall få svar på de ansökningar som jag skickat under sommaren. :) Har sökt jobb i kommunen där jag bor samt Vasa stad. Nu gäller det bara att vänta och se om de hörs nånting. Kommunen kommer nog bara att meddela efter att de haft vård-och omsorgnämndens möte men till Vasa måste jag säkert på intervju. Men ansökningstiden går ut 10.8.
 
 
Men nu kommer jag ta en dag i sänder och fundera på hurdant kakel jag vill ha till badrummet och hur vi vill att bastun skall se ut. :) Har fullt upp med renovering igen. :) Så kommer uppdatera med det bara jag tagit några bilder i bastun nu.

Nytt projekt!

Har något nytt från renovering att berätta. Min sambo var till skogen med sin morbror senaste vår och sågade ner träd som skall bli ny utsida av vårt hus. Min sambo och hans morbröder har nu i början av veckan varit till en såg där träden sågades till breder. 
 
Det som är mitt projekt är att nu barka brederna samt rada upp dem på tork i högar. Detta har jag dock hunnit med men  har ännu kvar som också skall fixas. En del skall inplockas i höst. 
 
Detta var bara början. Högen är högre och skall visa er den nuvarande hopen bara allt är fixat. 
Dessa bilder är tagna i måndags. Så högarna har växt då sambon kört hem två traktorsläp full med breder. 

20.7-25.7.2015!

Hade en ledig vecka även denna sommar fast jag jobbar som vikarie deltid. Så den veckan spenderade vi i södra Finland hos min mamma och vi skulle lämna tillbaka min lillebror som varit hos oss sedan början av juni. 
 
Måndagen gick relativt fort. Då vi körde i fem och en halv timme. Min sambo och min bror umgicks i framsätet och jag var i baksätet. Läste en bok så gott som hela vägen. Vi tog en kaffe paus halvvägs eftersom vi visste att mamma skulle ha maten klar då vi kom fram. 
Hälsade på hos mormor på kvällen. Och var med henne en stund. 
 
På tisdagen tog vi med mormor till affären. Så hon skulle komma ut med nå folk. Efter affären åkte vi hem tillbaka. Lämnade av mormor hos sig och fortsatte till mamma. Drack kaffe och sedan gick jag till mormor för jag lovade att komma över och hjälpa henne koka mat. Kokade en soppa tillsammans med henne och satte mej till bords då jag även skulle äta med mormor. 
På kvällen var jag till min storebror. Hälsade på för att se mina brorssöner. V som är 4år och T som är 3år i november. Pojkarna växer så de knakar och lär sig prata tydligt. Så roligt att hälsa på. 
 
Onsdagen gick då vi besökte min farmor och pappa. Pappa tyckte det var ett onödigt besök då jag inte hade med frisörväskan. Som jag redan kunde gissa på förhand. Farmor var glad att se mej igen men även att se min sambo. :) där gick det hela eftermiddagen när vi drack kaffe och umgicks. På kvällen hände inget speciellt. 
 
På torsdagen bar jag igen till affären med mamma och mormor. Men det gjorde vi först på kvällen. Eftersom min moster med sina barn kom och hälsade på hos mormor. Man märker mormor inte orkar med små barn. Mina kusiner är 7år och 5år. Så de har ljud och liv. 
 
På fredagen började dagen med att klippa gräset hos mormor. Jag, min sambo och min lillebror gick över till mormor för att fixa det. Nu får mina bröder sköta gräset ännu en gång iallafall innan vintern. Mormor var nöjd då det gjordes. :) 
Var även på fredagen hos min storebror och V som är äldre av hans söner satt hela tiden i min famn. Han pratade och lekte i min famn. Han brukar inte vara så men nog denna gång. Hann nog hålla T lite innan han skulle lägga sig nie tiden på kvällen. Men åkte tidigt därifrån då V börja va trött också.
 
På lördagen blev det hemfärd. Då jag skulle jobba på söndagen. Så hemfärden gick på samma tid som på måndag, fem och en halv timme. Men nu hade vi inte kaffe paus utan matpaus. Stannade för att äta så gott som halvvägs. Blev hesburger. Ibland måste man få äta hamburgare. :) 
 
Min vecka i korthet. Tyvärr hade jag inte bilder som jag kunde sätta in i inlägget. 

RSS 2.0