Äntligen!

Nu har vi varit och skriva på hyreskontraktet med älsklingen. Det var faktiskt spännande att få skriva på hyreskontraktet. :) Jag skickade meddelande till vår blivande hyresvärd och frågade om det var möjligt att vi skulle skriva på kontraktet. Och så var vi och gjorde det igår kväll. :)

Det kändes bra när man kunde prata med hyresvärden. Och vi gick i genom kontraktet steg för steg och hon förklarade dessa olika punkter för oss innan vi skrev under. Så man förtod vad det var i pappret innan man skrev under. :)

Och den bästa känslan kom då hyreskontraktet var underskrivet. :) Nu vet vi att vi inom februari får flytta. :) Så nu sitter man bara och väntar att vi skall få flytta. :) Datumet då vi senast har flyttat in i den nya lägenheten är 1.3.2012. :) Nice, nice!

Hemtentamen

Har snart klart hemtentamen. Det är nog mycket man måste fundera på i dessa uppgifter och så skall man förklara så mycket. Har som nog svarat på 6uppgifter av 10uppgifter, men jag fastnar då jag gör för mycket av dessa uppgifter en lång studn i samma sträcka.

Hemtentamen skall vara inlämnad 17.2, men innan det har vi 3 olika tentamenstillfällen som man även måste plugga till så jag vill få undan dessa skriftliga arbeten innan jag sätter mej med några böcker. :)

Men jag kommer få klart denna hemtentamen bara jag orkar aktivera mej på allvar. har som gjort hälften av den redan, men när man som sagt måste fundera så mycket och förklara det mesta så det tar tid att få ner det till pappers. Och när man gått fått ner det på papper så skall det renskrivas på Open Office World. :)

Grattis Mamma

Idag fyller min mamma år. Jag hoppas hon får en bra dag! :) Jag vet att mamma är på jobb, men bara hon kommer hem vet jag att hon skall fira sin dag med tårta. :)

Tyvärr är inte jag hemma hos mamma för att fira henne, men kanske vi kan fira det tillsammans senare. :) Vi kan ju ta det i mindre mått bara jag har möjligt att vara hemma hos henne. Tycker vi kan fira det i sommar. :)

3år och 1 månad

Idag har jag och min älskling varit tillsammans 3år och 1 månad. :) Så tiden går, men man har ju en massa man skall göra så tiden går. :) Och nör man inte tänker på tiden så kommer det bara emot dessa dagar då vi varit ihop en viss tid. :)

Idag har vi även varit förlovade 1år och 1månad. :) Konstigt nog så känns det som om vi varit förlovade mycket längre. :)

Samboende har vi varit snart i 8månader. :) Eftersom det var sommaren 2011 som vi flyttade ihop. :) Det har nog gått än så länge ba och vi har ju nu planer på flytt så det kommer nog att fortsätta bra också. :)

Hyreskontrakt

Vi får nästa vecka skriva under hyreskontraktet. Vår nya hyresvärd skickade sms igår om hyreskontraktet. Och vi får med älsklingen skriva på det nästa vecka någon kväll. :)

Jag väntar så på det att vi skall få flytta. :) Vi har så tröttnat på att bo lite på sidan om allting, men snart är det ordnat och fixat. Då vi snart får flytta i kommunens centrum. :) Och det skall bli kul då vi även har en soffa vi skall hämta hem nästa helg eller veckan därpå. :)

Så det blir en ny och större soffa till nya lägenheten. :) Vad det skall bli kul att få inreda det hem vi skall flytta till. Och det kommer vara närmare alla våra vänner så kanske man skulle ha besök lite oftare. :)

På konstigt bra humör :)

Jag sitter och lyssnar på "Nickelback- When we stand together". :) Så bra låt att man bara måste lyssna på den och jag har inte annars gillat Nickelback´s låtar, men denna kan man bara inte gå förbi. Den är bara så bra så man blir på så bra humör. :)

Bastun håller på värma sej, när jag nyligen var och satt igång den. Oj vad jag vill gå i bastun då det är -15 grader ute. :) Det skall bli så skönt att få slappna av i kväll. Kanske man tar en eller inte. Det får man se sedan. :)

Packande

Nu har vi börjat packa något smått, men inget som vi nödvändigt skulle behöva. Det är mest lakan, handdukar och gardiner jag har packat. :)



Har även packat lite kärl som vi inte har använt på en stund. Och där är med finkopparna med deras tefat också. Jag har packat det mesta i kassar och säckar, men använer mej nog av lådor och korgar. :)



Blev en mörk bild, men som alla säkert kan gissa så har hyllorna här varit fulla med gardiner, handdukar och lakan. Så nu ser det tomt ut i vårt klädrum. :) Nu väntar vi bara att vi skall få nyklarna till nya lägenheten så vi kan börja flytta. :)

ABC om läkemedelsbehandling



Boken jag köpte till vårterminen. :) Denna bok kostade 42,40€. Jag är nöjd att jag köpte den, det finns så mycket om läkemdel i denna bok och läkemedelsräkningen kommer att gå ut ifrån denna bok. Lika så tentamen också.

Kroppen är öm!

Har varit på andra passet med zumba igår. Så jag har en kropp som är lite öm, men jag skall inte bli och sitta nu för mej. Utan jag skall fortsätta packa inför flytten. :)

Jag gillar nog zumba så otroligt. Det är så aktivt och dessa två gånger som jag varit med så tycker jag det börja löpa som det skall. :) Och stegen börjar vara så naturliga, så man behöver inte stå och se dum ut. :)

Nu kommer jag att gå varje torsdag på zumba. Denna vårtermin på zumban kommer att hålla på ända till april. Så jag kommer nog att vara i strand form sommaren 2012. :) Fast jag nog inte behöver nå mycket. Kommer ha mina magmuskler fram till sommaren. Min älskling är svartsjuk på mina magmuskler. :)

Zumba är en bra avkoppling. Jag som har en massa skolarbeten som skall göras, men nu har jag en sak som får mej att slappna av från skolan. Innan jag lägger mej på kvällen så ligger jag och läser någon bok som jag tycker är intressant. :) Där kan jag också koppla av. :)

Kommer ha fullt upp!

Kan varna nu att jag kommer att ha fullt upp de kommande veckorna. Hoppas ändå jag hinner blogga, men kan inte garantera att det blir så aktivt. Eftersom det är så mycket nu på gång.

För det första kommer jag att ha en massa tentamens tillfällen på kommande. Kommer att ha om två veckor 3 tentamens tillfällen i alla fall. Och en av dessa tentamen är läkemedelsräkning som kräver 100% rätt. Om man inte har absolut allt rätt blir man inte godkänd och vår följande praktik hänger på det. :(

Sedan kommer det nästa månad då vi skall flytta, så det kommer att kräva en hel del också. Eftersom vi nu redan börjat packa nå smått, men de mesta kommer vi att göra på samma som vi håller på flytta. Så det kommer att ha sin tid det också. :)

Så min fritid kommer att gå till packande, flyttande och läsande. Eftersom jag vill försöka mitt bästa till tentamerna och sedan vill jag att vi skall kunna flytta så mycket på en gång som bara får rum i bilarna. :)

Skolveckan förbi

Nu hade man då tredje skolveckan förbi efter jullovet. :) Dessa veckor går så otroligt fort. :) Jag hinner ju inte med så är det igen nya veckor och nya sysslor. Som denna vecka har varit full med olika saker och sedan har man haft en massa att göra hemma också. Som tentamenstillfällen som närmar sig. :(

Under denna vecka har det hänt mycket. På måndagen hade vi en aning teori, men sedan i grundvården hade vi mer praktiskt, men inte så mycket och så har vi fått öva detta hur man tar på sig sterila skyddshandskar, men även hur man tar av sig handskarna utan att röra det "smutsiga" på handskarna. :)

Även igår fick vi börja med att dra upp medicin i injektions sprutor. Och då fick vi först försöka lära oss vinkeln man skall ha i en skumgummi bit. Och när vi tyckte det gick någorlunda så fick vi öva på en docka. :) En del i klassen hann till och med sticka varandra i låret. Vi har koksalt som vi övar med. :) Man får inte ha luftbubblor i injektions sprutan, det är en sak som ger motstånd. :)

Idag hade vi bara teori, men det var också roligt. Man får prata och diskutera så mycket under dessa lektioner så man riktigt njuter typ. :)

-21 grader

Idag när jag och min älskling steg upp, så visade vår utetermometer -21 grader. Jag tänkte nog för mej själv att måste det vara så otroligt kallt nu mitt i allt. Eftersom vi inte haft en ordentlig vinter ännu, men nu kom den på en smäll. :(

Jag var så glad att jag hade en lite senare morgon idag! Eftersom det var så kallt före åtta på morgonen, men älsklingen skulle iväg oberoende hur kallt det var. :( Men hans bil startar nog fast det är kallt. :)

Men när jag skulle starta min bil var den lite seg, men den startade nog med första. Fast det tog lite längre tid som jag kunde gissa. :) För det brukar min bil vara då det är kallt. :)

Medeltal!

Vecka 3 var medeltalet 7,42. Roligt att det lite växlar och lever. Skulle inte vara roligt om man varje vecka skulle ha samma medeltal. :)

Jag tycker att det är roligaste att räkna medeltalet, då man ser att det växlar med besökar antal. För då är det spännande att se vad medeltalet är. :)

Kollat på en lägenhet!

Nu har vi varit med min sambo och kolla på en lägenhet. Som inte är mer än 3kvm mindre än den vi har just nu. Så jag gillade den massor. Vi har en lägenhet med 59kvm, men den vi var och kollade på var 56kvm. :) Och den vi nu hyrar är kommunens och de skall höja vår hyra med 40€. Så vi tycker det blir för dyrt med både hyra och bränslekostnader. :/

Denna lägenhet vi var och kolla på var mitt i centrum av denna kommun för 390€/månad. :) Och då har vi betalat till kommunen redan 395€/månad. :/ Men nu kommer vi att ha en privat person som hyresvärd och denna kvinna som kommer att bli vår hyresvärd var en mycket trevlig människa. :)

Men jag kommer att uppdatera om lägenheten mer. :) Och sedan kommer jag att ta bilder bara lägenheten är ledig och det kommer att ske i mitten av februari. :) Nice, Nice!

Zumba!

Ikväll blir det första zumba-kvällen. :) Har anmält mej till zumba och nu sitter jag otåligt och väntar att det skall vara redan. :) Det kommer att vara 19.30-20.30. Finsk tid!

Har som tidigare funderat på att anmäla mej, men det har som aldrig blivit av med det. Så nu tog jag tillfället och anmälde mej 3.1. på zumba. :) Skall bli roligt att få variation i dagarna. :)

Våra kissor



Här har vi Kalle och Kaisa med i en Fiat Ducato. Denna bild tagen midsommar helgen. :) Vi var påväg hem till Österbotten med mina möbler och kissorna. :) Så låg de hela vägen, ca 500km. :)

Bilden tagen med min telefon. :)

Brors son!

Bilderna tagna med min mobil, Nokia 7230. :)



Min brors son när han var 2 veckor gammal. Visst ligger man och njuter på fasters ben. :)



Samma dag tagen bild. Bild från midsommaren 2011. :) Pojken njuter i min sambos famn. :)



Oj så man njuter i soffan. :) Han var så söt när han var två veckor gammal. Jag tycker små babyn och lite större babyn är söta. :) Babyfeber ;)

Medeltal!

Funderade en bra stund om jag skulle räkna medeltal, men kom fram till det att det är bäst så kan jag kolla om den går uppåt eller neråt. :)

Medeltalet av vecka 2 var 6,42. Så den har sjunkit denna vecka, men jag tycker den är bra ändå. Har ju som inte haft tid med några vidare bilder, men det skall nog komma bilder så småningom bara jag har nånting att visa. :)

Lördag!

Skönt med en dag då man är ledig. :) Bara att ta det lugnt och slappa. Kanske man tar det viktigare med lediga dagar när man har fulla veckor. :)

Vi har varit i stan med älsklingen. Han bestämde sig för att köpa en ny telefon idag, kanske jag kan ta en bild och visa hurdan telefon han köpte. Skulle själv också vilja köpa en ny telefon, men jag har inte hittat en telefon som skulle vara för mej.

Nu har vi badat bastu och njutit av värmen. :) Vi har nog en vana att bada varje lördag, men förra veckan kunde vi inte bada för jag hade en konstig känsla i magen. Så vi vila nog bara förra veckan. :)

Nu skall vi titta på TV en stund och sedan skall vi se på en film. :) Så vi skall nog bara ta det lugnt denna kväll. :)



Det var en fråga om kattungar. Så det kommer nog mera med bilder på kattungar bara vi skall och hälsa på hos älsklingens bror. Så jag får bilder på dem. :) De är nog söta. Vi var och se på dem här en kväll, men jag glömde hem kameran.

Denna dag!

Idag var jag på jobb. :) Var som vikarie på dagiset som jag praktiserade på. :) Föreståndaren för dagiset ringde igår och frågade om jag var intresserad att komma på jobb eftersom det var en vårdare som var hemma med sitt sjuka barn. Och varför skulle jag inte ha svarat: "Ja tack. Jag kommer gärna". När jag visste att jag inte hade annat för mej. :)

Jag var på avdelningen med barn i 3-4års ålder. :) Då jag var på praktik var jag med barn i 4-5års ålder. Så det var som på något sätt intressant att få se hur det fungerar med mindre barn. :) Och jag trivdes helt massor med denna åldersgrupp. Skulle nog kunna jobba på ett dagis. :)

Och jag tänkte att det bara skulle vara jobb idag, men sedan fick jag veta att jag även har jobb imorgon också. Så idag var jag 7timmar 40minuter på jobb och det kommer jag att vara imorgon också. :) Oj vad jag konstaterade att barn är det jag vill jobba med. :) Och jag njuter så när jag får vara med barn. :)

Skolveckan!

Första skolveckan för detta år är avklarat. Med en massa teori och med en massa som man fått lära sig och visst har vi haft lite praktiskt också redan denna vecka. :)

Vi fick lära om i teoretisk väg om injektioner som jag redan skrev om, men vi har även börjat med en massa annat som är intressant så man vill inte sova på lektionerna. Vet inte vad lärarna har för strategi för de undervisar så man är intresserad. :)

Men igår fick vi nog göra praktiskt också. :) Nice! Vi fick lära oss att ta medicin i vätskeform i en injektions spruta. :) Det var faktiskt intressant hur man skall göra det. När man skall som komma ihåg så mycket och det att man inte får ha luft i sprutan och så att man lär sig från början allt att man inte sticker sig själv. :)

Annars hade vi ganska mycket teori. :) Men som jag sa så verkar det mycket intressant. :)

Vinterbilder 9.1.2012

Bilder tagna runt omkring på gården. Och runt huset. :)








Medeltal

Medeltal vecka 1 var 8,85. :) Det ser lovande ut så inför det nya året och första veckan år 2012 ser bra ut med medeltalet. :)

Så nu hoppas jag medeltalet fortsätter lika fint hela året. :)

Så var det skola igen

Nu har man då varit fösta dagen i skolan. Så man måste bara konstatera att det var slut på jullovet. :( Lite längre jullov skulle man ju nog ha kunnat ha, men kanske bra att komma tillbaka till vardagen efter så länge ledigt. :)

Idag började vi då 10. :) Skönt med liten sovmorgon så innan det börjar på allvar. :) Inte för att jag nog steg upp redan lite över sju, men man fick sitta i soffan och dricka sitt morgonkaffe i lugn och ro. :)

Hade gemensam information från 10 till 11.15. Så visste man att man skulle få gå och äta. Skönt att äta på skolan. Man vet att det alltid är färdig mat. :) Så man kommer lite lättare undan på eftermiddagarna och kvällarna. :)

Sedan hade vi från 12 framåt grunder i vård och omsorg. :) Alltså lättare sagt grundvård. :) Där gick vi igenom vad som är grundvård och vad denna kurs innehåller. :) Och sedan böejade vi med teorin om injektion, det skall vi få öva på varandra. Oj vad det kommer att vara roligt att få prova på de. :)

Från kvart före två skulle det vara finska, men eftersom jag har en tidigare utbildning och pappa som är finsk så behöver inte jag gå det. :) Och jag har nog redan ett vitsord i dessa gemensamma ämnen, som finska, modersmål, matematik etc. :) Så jag fick sluta 13.30 och det kommer jag att göra alla måndagar 6 veckor framåt. :)

Varit frisör idag!

Idag har jag fixat svärmors frilla. Hon diskuterade med mej på fredagen om hårklippning och jag hade faktiskt tänkt på samma här under veckan. :) Så nu överraskade jag henne idag! :)

Hon sa som ingen dag när vi skulle fixa det, men jag gjorde det idag att jag åkte dit med älsklingen och gick in som vanligt. Vi drack kaffe när jag kom dit, men sedan kom älsklingen in och frågade om vi hade klippt redan så sa jag att vi inte hunnit så långt. :)

Så älsklingen åkte en stund på jobb och då började vi med att fixa håret på svärmor. :) Så Fick vi håret klippt. men älsklingen hade inte kommit tillbaka ännu då. Han skulle efter pizza bara han gjort det han skulle ha gjort på jobbet. :) Så jag satt och såg på SF kanalen. :)

Förlovningskaffe

Idag har jag och min älskling samt älsklingens tvillingbror varit till Jakobstad. En bit ifrån var vi bor. Vi var till älsklingens moster. Startade hemifrån omkring elva och kom hem lite över fem. :)

Vi var till älsklingens moster och morbror. Det var så att vi skulle och fira älsklingens kusin och hans förlovade. De hade förlovningskaffe för släkten klockan 13-18. Så vi tänkte att vi skulle vara där i tid så vi skulle hinna hem också i tid. På vägen till Jakobstad fick  jag veta att vi är bjudna till en kompis i byn senare ikväll. :)

När vi var påväg hem började det redan vara en aningen mörkt. Och det var ju helt tyst i bilen när vi kom. Bara radion som spela musik och hade något prat imellan, men sedan mitt i allt fick jag hojta till att älsklingen skulle akta. Det var en älg som gick  precis framför vår bil och jag var rädd att nu tar de i. :/

Oväder

Usch, vaknade idag till det att det blåser helt massor och är värsta storm igen. Vi hade storm förra veckan också, alltså på annandag jul. Och då var vi hela dagen utan ström. Det finns ännu hushåll som inte fått tillbaka strömmen sen förra stormen och nu har vi följande. :(

Det kommer något snö blandat regn nu också på samma som det blåser. Och det är som så äckligt väder. Inte vill man vara mycket ute då det är som storm. :( Så det blir nog bara att vara hemma idag. Vill inte köra bil då de blåser så hårt. Man känner det så bra på bilen. :(

Får se vad jag hittar på här hemma. Älsklingen åkte hem för att hjälpa sin pappa med någon traktor. Så jag får ta det lugnt och kolla vad jag skall göra. Hoppas vi idag får behålla strömmen att det inte skulle bli strömavbrott. :(

Utmanad!

Denna utmaning fick jag av en fin tjej Eleonore och jag tyckte denna hade så annorlunda frågor jämfört med liknande så tyckte jag ville göra den.

1) Vad gjorde du för tio år sedan?
- För tio år sedan var det år 2002. Då skulle jag fylla 12 och gick i 5 klassen. Detta år på våren fick jag min katt som idag är 10år och samma år på hösten fick jag min hund som också är 10år. :)

2)Vad gjorde du för ett år sedan?
- År 2011 våren studerade jag ännu Frisör. Var förväntansfull och längtade till att få min examen. Under våren hade jag även planer med min älskling att vi skulle flytta ihop under sommaren. :)

3) Fem snacks du gillar:
- The orginal Taffel snacks
- Popcorn
- Ostbågar
- Nacho Cheese Balls
- Choklad

4) Fem sånger du kan hela texten till:
- Sommaren är kort - Tomsa Ledin
- Be mig - Nordman
- Till the world ends - Brittney Spears
- Mountainbikesmurf - Smurffarna
- Tusen och en natt - Charlotte Nilsson

5) Fem saker du skulle göra om du var mångmiljonär:
- Köpa drömhuset med älsklingen
- Köpa mej en ny bil
- Köpa nånting till älsklingen som han önskar sig
- Överraska familjen med någonting till alla
- Öppna egen frisör salong

6) Fem dåliga vanor:
- Biter på naglar
- Svär på fel platser
- Lat att städa
- Lat att koka mat
- Envis

7) Fem saker du gillar att göra:
- Motionera
- Umgås med älsklingen
- Vara med vänenr och familj
- Studera
- Sticka

8) Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa:
- Keps eller hatt
- En tight kjol
- Allt för korta shorts eller kjol
- Päls och läder rock
- Baddräkt

9) Fem favorit leksaker:

- Telefon
- Dator
- Digitalkameran
- TV
- Nintendo Wii

10) Några personer som jag vill se göra denna utmaning:
- Victoria
- Ann
- Åsa

Nytt AVON paket!

Fick nytt AVON paket idag som jag beställde innan jul. Är så glad att paketet kom. :)



- Den lilla tuben är nagelbandsgel med C-vitamin 15ml

Tre burkarna i mitten:
- Ansiktspeeling med persika 75ml
- Ansiktsrengöringsgel med persika 125ml
- Ansiktskräm med persika 125ml

- 2-in-1 shampo & balsam mot mjäll i alla hårtyper 400ml

Medeltal!

Medeltalet av vecka 52 var 7,72. :)

Är nog riktigt nöjd över medeltalet. :) Det kanske stiger med att jag börjar blogga mer. :)

Nytt år!

Nu har det då börjat, det nya året. Och man vet inte alls vad som väntar under det nya året. :) Skolan skall jag fortsätta med och så skall jag ju umgås massor med älsklingen, men man vet ju inte om man får någon/några nya vänner.

Skolan kommer att gå med egen tyngd ännu detta år, men jag hoppas jag får några inblickar på dessa olika inriktnings linjerna. Så jag i januari 2013 kan välja vad jag vill jobba med fram över. :) Jag är så mitt emellan barn och unga samt äldreomsorgen. Så jag kan inte ännu säga säkert vad jag vill välja. :)

Kommer kanske att delta i några aktiviteter över våren. Eller det hoppas jag i alla fall. :) Har tänkt att jag skulle börja med zumba, men det är inte ännu säkert. Och mot sommaren börjar vi säkert med tennis igen om kvällarna. :)

RSS 2.0