Möbler!

Pappa och min farmor var på besök under hösten. Och de hämtade möbler som min bortgångne farfar har byggt för hand själv. :) Så jag var riktigt glad att de frågade om det fanns något hos farmor och farfar som jag ville ha.
 
Eftersom farmor bor i en liten hyrd etta så hon har inte rum med alla saker. Och de skall sälja huset som de hade tillsammans i många år så skulle möblerna delas ut bland barn och barnbarn. Så jag fick de möbler jag önskade.
 
Detta skåp har min farfar byggt då jag var liten. Min mamma berättade att jag suttit i skåpets nedre del då farfar inte hade hittat passligt material till dörrarna. :) Stora minnesvärda möbler. :)
 
Detta hörnskåp skulle min faster ta, men när hon väl hade funderat så kom hon fram till det att hon inte hade rum för det. Så då hämtades den till mej. :) Så glad att ha minnen av farfar hemma hos sig. :)
 
Fick även ett köksbord, men det var för stort till vårt nuvarande kök så det finns hemma hos svärföräldrarna mina i delar. Fick även två stolar och en träsoffa som farfar min har byggt och soffan går att dra ut till en bäddsoffa. Och jag vet att farfar min har sovit i den soffan många år efter att han föll från en hövind och inte längre klarade av att sova i en dubbelsäng.
 
Fick även en kista som farfar gjort av pärtor. :) Den skall jag ta bild på och sätta upp här, men för någon anledning hade jag ingen bild nu av den. :)

Höstlov!

Två timmar skola idag! Härligt med korta skoldagarn. :) Har bara ämnet rehabilitering i hemmet på läseordningen, så det är en härligt kort dag. :) Kommer att vara hemma hela eftermiddagen och kvällen. :) Det är nog skönt!
 
Nästa vecka börjar höstlovet för oss. :) Skönt! Kommer att jobba en hel del på skolarbetet vi har, men kommer även att ha lite fritid också. Eftersom jag syr på en jul löpare till mej själv och den skulle jag vilja ha färdig innan julen är här. :)
 
Höstlovet är hela veckan. Det är nog en studiefri vecka som de talar om på skolan, men de har nog sagt att det är som ett höstlov. :) Så hoppas jag hinner aktivera mej här på bloggen också. :)

Ingen höst som jag väntat!

Denna höst och skolstart har inte alls varit som jag tänkt mej eller väntat. Eftersom vi inte har tentor, så har vi i stället en massa stora arbeten. och lärarna som alltid är så otroligt tydliga sa först att arbetena skall göras individuellt, men sedan då man väl börjat på med arbeten kommer de och ändrar sig att man nog får göra dem i par. Vem vill pararbeta då man påbörjat sitt eget arbete??
 
Denna höst har vi haft 2 större arbeten redan, en portfolio och en som vi skulle ta reda på var man kan få olika tjänster om man lider av olika sjukdomar eller syndrom. Så jag kommer att vara upptagen med skolarbeten fram över en månad till. Hoppas jag skulle hinna blogga något också.
 
Nu har jag även fått inkallelse till Vasa Centralsjukhus för kontroll. Har varit in till Centralsjukhuset tidigare i sommar och de hittade en extra ledbana i mitt hjärta. 24.10 får jag veta om det skall göra nånting med den eller om jag kan fortsätta leva som tidigare. Har varit något upprörd för detta med hjärtat så därför har jag sjunkit in i en massa handarbeten. :( Men jag är i liv som jag ville förmedla till mina läsare. :)
 

RSS 2.0