Badrum!

Tog en bild på badrumemt också. Har ju bilder från typ alla run i lägenheten, men kom på att jag inte hade någon bild från badrummet. :)

Vill ju visa bilder från lägenheten och hur vi bor. :) Gilalr lägenheten helt massor. Kan som inte klaga på nånting precis. Det ser bra ut och det är nyligen renoverat så det är helt hemtrivsamt. :)



Badrummet är inte så stort, men passligt för oss då vi är två som bor här. :) Älskar denna lägenhet och så är den lite på sidan om allt så det är så lugnt och skönt här. Bort räknat våra små kissor som håller igång på dagarna, men nätterna sover de. :)

Torkställning!

Älsklingens store bror köpte en massa till oss på Jysk! Det var som helt otroligt. :) Jag tänkte nog att älsklingen skulle betala, men när han steg bort från kassan så att hans store bror kunde komma fram till kassan så förstod jag vad som pågick. :)

Så nu har båda bröderna deltagit med nånting till vårt nya hem. Det är så roligt då man inte behver ensam köpa allt utan man deltar med varandra. Så har vi också gjort med mamma då store bror min flyttade hemifrån. :)

Detta fick vi av älsklingens store bror. En torkställning och byk knipor. :) Det behöver vi sedan då vi får hem vår tvättmaskin. :)



Vi fick även en dusch gardin av älsklingens store bror. :)
Den satt älsklingen upp direkt igår kväll. Han skulle ha det för att inte sprätta vatten runt hela badrummet. :) Jag tycker det är bra då man hjälper och deltar med varandra. Vi kommer att delta i saker med älsklingens bröder, bara de behöver något större. :)



Den är nog fin. Gillar den. :)

Födelsedags present!

Detta fick älsklingen till födelsedagen av sin tvillingbror. Pojkarna fyller ju på lördagen alltså 2.7 så älsklingen fick en nyttig present. Nu har vi bara att fundera vad vi skulle köpa till älsklingens tvillingbror. :)



Visst är den snygg och vi hade ingen grill så den kom som helt bra tid. :) Eftersom vi skall ha vår inflyttningsfest i helgen så kan vi grilla mat till gästerna. :) Vad de skall bli kul.

Synd!

Vi åkte in till elgigantten igår för att köpa vår tvättmaskin, men när vi kom fram och gick in för att kolla var den fanns. Så hade de bara exemplaret kvar. De skulle få fler maskiner nästa vecka. :/ Så synd att vi inte fick hem tvättmaskinen på samma gång. Utan måste hämta den på måndag istället.

Försäljaren var trevlig och skrev mitt namn från början rätt, men sedan skall alla skriva vår nya adress fel. :/ *Suck* Okej, nästa vecka får vi vår maskin. Jag betalade den och reserverade en maskin så vi skulle få hämta den på måndags eftermiddag. :)

De hade sålt 16 stycken i början av veckan. Så de har som gjort vinst fast de inte länge har haft sitt erbjudande. Och nu får jag min tvättmaskin jag sparat till i spargrisarna. :) Var och tömde mina spargrisar till banken igår och tillsammans i båda hade jag 119,05€. Så jag är stolt då jag hade över hälften av tvättmaskinens pris ihop sparat. :)

Kommer troligtvis att ladda upp bilder idag. :) Har fått känslan att fotografera idag. :) Har nog glömt att ladda kameran, men han håller nog och sedan bara han är helt tom i batteriet vill jag ladda den. :)

Äntligen idag!

Har som väntat helt massor på denna dag! För jag sa till älsklingen att idag skall vi hämta tvättmaskinen så vi får en egen tvättmaskin. :) Nu är den så passligt på erbjudande för 199€. Så man skulle spara närmare 50€ nu om man skulle ta fast i den. :)

Älsklingen slutar igen tidigare idag eftersom han började tidigare. Så jag väntar helt massor på att klockan skall bli tre och att jag skall köra hem till älsklingens föräldrar, när vi lånar deras bil när vi skall hämta tvättmaskinen. :) Så nu sitter man och kollar på klockan hela tiden. :)

Så idag på eftermiddagen får vi hem tvättmaskinen. Vad jag längtar. Vi har byk och jag tycker det känns påträngande att åka med byket till älsklingens mamma. Så nu skall jag äntligen få börja byka här hemma. :) Nice, skall vara så mycket enklare i fortsättningen. :)

Härliga strand!

Var igår med en kompis till Åminne folkparkens simstrand. Oj härliga strand. Var man än satt så var det svalt och skönt, men ändå soligt och varmt. :) Så vi satt där en timme och tala. :) Kunde som inte bli bättre. Vi skulle nog ta ett dopp, men sedan orka vi inte efter all soland. :)

Fick även höra att kompisen skulle åka till Skåne. Så nu är det bara att kasta sig på sin egen bakgård då man skall sola. Vill inte åka ensam till stranden heller. :/ Okej, jag borde kanske inte vara i solen nu precis. Har bränt axlar och armarna. Så jag skall ta det lugnt med solen. :)

Idag blir det bara en slapp dag hemma. Älsklingen kommer tidigare hem idag och jag skall nog hålla på att packa upp fortsättningsvis idag. :) Så man skulle ha huset i ordning då vi firar älsklingens födelsedag och vår inflyttningsfest. Kommer några kompisar till oss på lördagen. :)

Tiden går!

Oj oj.. vad tiden går på riktigt. Nu har det gått 2½ år sedan jag och min älskling blev ihop. Hur kan tiden gå så fort? Man blir som helt paff då tiden går och det märker man när det känns som om allt hänt igår. :) Inte skulle jag tro att det är så länge redan sedan vi blev ihop. :)

Man märker faktiskt att tiden går fort. När man typ börjar ett förhållande eller skolan så känns den tid otroligt lång, men när man börjar se bakåt i tiden så har den egentligen gått fort. Fast man inte tänker på det till en början. :) På små barn ser man också att tiden går fort då de växer och växer hela tiden.

Idag har vi även varit förlovade i ½ år. Var har den tiden försvunnit. Den bara löper ifrån så man inte märker det. Inte märker man hur fort tiden går då man bor tillsammans heller. Kanske det är den första tiden som man tänker hur länge man har bott tillsammans, men sedan tappar man helt den tanken och märker när ett år kommer fullt så funderar man var tiden har gått. :)

Medeltal!

Veckans medeltal är 3,71. Första veckan blogg och medeltalet är så fint. :) Jag är nöjd över mitt medeltal som kommit under den första veckan.

Kommer att fortsätta blogga ganska aktiv, men det har lovats vara fint väder hela veckan. Så jag kastar in inlägg på kvällarna ifall jag inte gör det på dagarna. :)

Soffgrupp!

Soffan hade vi inte då vi fick lägenheten och flyttade in, men älsklingens pappa kom på att de har en soffa med stolar som de inte behöver. :) Till soffan tillhör 2 stolar, men vi har bara en i lägenheten till en början. :)



Soffan passar helt bra in i vårt vardagsrum. Gillar själv soffan, men jag gillar inte lädersoffor. Denna får nu gå till en början. :)

Nya familjemedlemmar!

Nu har vi våra familjemedlemmar med oss. Vi bestämd på midsommaren att ta med två små gulliga medlemmar till oss. :) De är nog söta och små, men de är som helt förvirrade av den långa vägen och nytt ställe. Båda var så duktiga hela bilvägen från södra Finland till Österbotten. Vägen tog 6 timmar.


Älsklingen döpte kissona på vägen hem. Så här har vi Kalle och Kaisa. Kaisa är den med svart på huvudet. :)

De har nog bara hållit igång idag, men när vi var en sväng till affären så har de sovit hela den stunden vi var borta. Men nu känns det som hemma när det finns kissor som springer över en på morgon och kväll. :) Kaisa sover även breve mej alltså i mellan mej och älsklingen. :)

Tvättmaskin

Tvättmaskin är en sak vi ännu fattas, men hittade en bra tvättmaskin på Giganttis sidor och den har pris. Okej, alla maskiner har ju pris och eftersom vi har tänkt fråga mammorna om de kan komma med i den så blir den inte så dyr för oss. Kanske älsklingens farmor också vill komma med i den. :)

Kan ju fråga alla vuxna ifall de vill komma i tvättmaskinen med en liten summa. Så skulle vi nu få tvättmaskinen till egna hemmet. Och så skulle jag ha nånting att göra. Som att tvätta kläder och hänga upp dem på tork. :)

Tvättmaskinen vi ser på är en som kan byka 5kg och kostar 249€. Det skulle vara en tvättmaskin som skulle hålla och man skulle veta att man har garanti på den. :) Och inte behöver vi ju då köpa på en tid ny maskin. :)

Hej alla läsare :)

Nu har vi återvänt hem från södra Finland. Med alla mina möbler och mina vinterringar till bilen. :) Så nu håller vi på med att packa upp mitt sakta, men säkert. Så snart har vi vårt hem i skick. Man kan så småningom känna sig hemma när man har alltig här.

Vi var till södra Finland över midsommaren. :) Hälsade på mamma och bröderna. Tog även en sväng till min store bror för jag ville se deras lilla pojke. Och det var nog en söt liten charmör. :) Jag fick hålla honom i famnen hela fredagskvällen. :)

Lillkillen är 2 veckor gammal. :) Så söt och liten. Jag kunde inte tänka mej att han var så liten, men han var det. :) Nu vet man att små är söta. Jag pratade om lillkillen med mamma och vi kom fram till det att han bara är otroligt söt. :) Skall se om jag får någon bild på honom här. :)

Projektet klart!

Nu har jag äntligen mitt projekt klart. :) Jag har hållit på med köksstolarna nu en bra stund. Måsta som slipa dem och sedan spackla ställen där det skulle ha blivit gropar och så. Sedan har jag målat dem för att de skall se bra ut. :) Och nu är de äntligen färdiga.



En stol blev lite senare klar, för ingen hade börjat att slipa den och dehär tre stolarna hade älsklingen och hans bror slipat med maskin så när jag slipade för hand med sandpapper tar det ju längre tid. Då vi fick hem dessa stolar hade jag nog påbörjat med den fjärde stolen. :)

Den är nog nu hemma, men jag kunde ju inte hålla på med det hela tiden heller. För då skulle jag inte ha haft något att göra på dagarna när älsklingen jobbar. :)

Så nu måste jag komma på något nytt. Som jag skulle kunna ta som projekt. Kanske det finns nånting, men jag kommer bara inte på det just nu. :)



Köksbordet med alla stolar omkring. Kan bara säga att det faktiskt ser bra ut. :) Är nöjd över stolarna. Vi fick ju stolarna av älsklingens morfar. :)

Bokhyllan

Nu börjar vi få vårt hem i skick. Och det börjar som se bra ut när man fått alltig så långt som klart. Fattas ju ännu lite möbler, men hoppleigen får vi hämtat dem från södra Finland nu under helgen. Har själv inte varit i det bästa skick, men jag skall försöka orka. :)

Bokhyllan står på sin plats så gott som klar. Har bara lite småsaker som fattas från den, men det är inte så farligt. :) Har ju i alla fall något man kan göra. Älsklingens farmor frågade vad jag vill ha till dimissionen och så kollade jag på bokhyllan och hon kom med sitt förslag. Och vad det då var får ni veta senare. :)



En bild på bokhyllan nu. :)

En vecka :)

Nu har vi bott med älsklingen en vecka i vår nya lägenhet. Och det har än så länge gått bra. Vi har regel att man ska va i säng senast 22. Annars blir det för lite sovit och älsklingen skall upp på morgonen så att han orkar iväg. :/ Annars på helgen kan man nog vara uppe längre, men på veckan skall man i säng tidigt. :)

Nu har vi betalat vår första hyra. :) Och vi har satt in på ett skillt konto hyran till nästa månad. Det är nog bra med fler konton för då vet man att det finns där. :) Jag har själv bara ett konto, men älsklingen som har fler, men bara ett han har snabbkort till så finns pengarna i kontot tills hyran skall betalas igen. :)

Älsklingen har två sparkonton, men han kan bara använda ett. :) Och där har han nu bestämt att vi skall spara ihop hyran. Fast man bara sätter líte i taget dit så har vi det i alla fall där. :)

Fixat ärenden!

Idag har jag varit in till stan med älsklingens mamma. Kan inte köra i Vasa så jag fick ha henne och köra mej till arbetskraftsbyrån. Eftersom det ligger en god bit in i stan, så ville inte jag köra dit. :) Men jag fick det ordnat och på samma kunde vi ta en kopp kaffe med mammas syster. Så det gick ju helt bra. :)

Har betalat räkningar och nu återstår bara hyran kvar. Fick hyresräkningen idag, så vi måste betala den nu innan helgen. Skall ju åka efter mina större möbler under helgen och sedan skulle man helt och hållet vara österbottning. ;)

Diskade nyligen för jag vet att älsklingen snart kommer hem. Och då skall det börjas med maten. Då hinner man inte mera diska. :) Får snällt vänta på älsklingen och kolla med honom vad han vill ha för mat. :) Kanske han vill till och med göra den. :)

I väntan på hösten

Nu sitter jag och funderar på de studier jag skall påbörja i höst. Kommer att bli kul att få studera lite till. Har ju nog ett yrke redan, men jag vill studera nu när jag ännu har lust. Kanske man inte har lust mera senare under livet. Och det finns så många som uppmuntrar att man skall studera. :)

Jag skall studera till närvårdare nu i höst. Skulle ha viljat studera detta med barn och unga, men studierna som inleds i slutet av augusti kommer att gå för äldreomsorg. Så jag får bara vara nöjd med det. Får ju yrket i alla fall och sedan kan man ju rikta in sig senare. :)

Kommer inte att ha lång väg till skolan i höst. Hade ju tidigare nästan en timmes körväg per håll, men nu kommer det att vara typ 30min håll. :) Så det skall bli roligt att börja skolan. Och så skall jag ju nu studera på en helt annan ort också. Så kanske man får några nya vänner. :)

Nya hemmet!

Nu skall jag visa lite bilder på hur vår lägenhet ser ut, men dessa bilder är tagna just då vi höll på att flytta in. :) Det är lite upp och ned, men det kan man inget till om man precis håller på att flytta in. :)

Här kommer bilder från köket. :)



Vardagsrummet!



OBS! Bilderna under inflyttningen så det ser ganska konstigt ut. Bokhyllan på bilden köpte älskling för 50€. :)

Om mig!

Namn: Heidi
Ålder: 21
Civilstånd: Förlovad
Bor: Österbotten, Finland
Yrke: Frisör
Skall studera: Närvårdare
Familje förhållande: Sambo
Intressen: Djur, vänner och fotografering

Kommer inte på mer, men bara jag kommer på så skall jag sätta in det här. :)

Välkommen till min nya blogg!

Nu har jag äntligen fått ihop en ny blogg! Blev en under blogg för den andra jag har. :) Men det har ingen skillnad. Kommer att blogga om att vara sambo, studerande och min fritid. :)

Kommer att blogga på denna blogg mera än på den andra, men det är helt förståeligt. Då jag tappade tråden med den andra. Nu skall jag bara ha några kategorier och fylla på dem istället för många. Det kan ju komma kategorier längs med tiden. :)

Skall ta och starat min blogg nu. Så hoppas ni gillar det jag skriver och följer med. :)


RSS 2.0