28.12.2014!

Tiden rusar iväg. Kan bara säga att det hänt ett och annat på dessa år. :) Tänkte uppdatera med längre inlägg än förr. Men kanske det är bätte sent än aldrig. Så nu kommer en uppdatering av tiden vi haft tillsammans med min sambo. :)
 
Den 28.12.2008 fick vårt förhållande ett datum. Från och med detta datum har vi firat då. ;) Vi bodde på avstånd men det hindrade inte oss. :)
 
Vändagen 2009 träffades vi första gången öga mot öga, då jag tog initiativet och körde ca.500km. Så den dagen glöms aldrig. :)
 
Sommaren 2009 och 2010 tillbringade vi hela sommaren med varandra så gott det gick. :) Men ågrar inte en stund av denna tid. :)
 
Julen 2009 och 2010 firade vi tillsammans. Första julen 2009 firade vi hemma hos min mamma och julen 2010 firade vi hemma hos min sambo som då bodde med sina föräldrar. Samma jultid förlovade vi oss. Alltså nu 4 år sedan. :) Min sambo tog även examen våren 2010. :)
 
Sommaren 2011 tog jag examen och flyttade till Österbotten. 11 juni 2011 var vi officiellt samboende. :) Tänka sig.
 
Våren 2012 flyttade vi till en annan lägenhet. Där vi bodde i 2år. :)
 
Våren 2014 köpte vi eget hus med egen tomt. :) Sedan dess har vi planerat och renoverat.
 
28.12.2014 firade vi med att först äta gott ute, det var mysigt. När vi ätit klart kom min sambo med överraskningen. Han hade bokat rum på samma hotell där vi förlovade oss för 4år sedan. Det var nog en bra kväll. Och tanken med detta var att när barnen kommer i framtiden kanske man inte vill tillbringa nätter annanstans än hemma. :) Och barnen behöver sin uppmärksamhet också. :)
 
Om någon sagt hur vårt liv ser ut idag för 3 år sedan hade jag inte trott det, men nu när man lever denna dag och befinner sig i denna situation så är det nog verkligt och otroligt på samma gång. :)

Inlägget jag aldrig skrev!

Nu märkte jag att det blivit bort ett inlägg som jag skulle skriva här. Så vi tittar tillbaka i tiden två år. :)
 
Alltså det var sommaren 2012 då jag fick hjärtrytmsstörning. Har haft det sedan jag var ung men detta har aldrig varit undersökt på mej även om jag har krävt det med min mamma. Så denna sommareftermiddag fick jag denna attack och hjärtat började bulta väldigt hårt. Jag var denna dag på jobbet som vanligt och först hade jag inte besvär, men mot kvällen kom det och jobbarkollegan rekommenderade att jag åkte till Vasa för kontroll.
 
Då åkte jag hem från jobbet i förväg. Jag kom hem och sa till sambon han skulle köra mej till akuten, det gjorde han och där var vi ca. kl. 20.45, de kunde inte ta blodtryck eller puls på mej med en blodtrycksmätare så de skickade iväg mej till Vasa centralsjukhus. Där kopplades jag upp i EKG-maskin. Som visade att min puls var 211slag/min.
 
På centralsjukhuset lades jag in på chock-avdelningen, men innan de hann ge mej någon medicin för ökad puls sjönk pulsen helt överraskande till 110slag/min. Så för att pulsen sjönk blev jag insatt på övervaknings-avdelningen. Där låg jag i ca 4 timmar innan de släppte hem mej, men hjärtläkaren sa att de kommer att skicka mina uppgifter till hjärt-avdelningen och att jag kommer få en tid till hjärtingrepp. Innan jag fick åka hem fick jag diagnosen WPW-syndrom= Wolff-Parkinson-White syndrom.
 
Då kom även kallelsen till Vasa centralsjukhus, till och med samma år på hösten. Jag åkte in på ingreppet som planerat kl. 7.00 skulle jag infinna mej på avdelningen. Ca. 10.30 gjordes igreppet och jag skulle ligga stilla 5 timmar efter ingreppet. Så det var att ligga mellan kl. 12.30 och 17.30. Då ville jag gå på toaletten, men ingen vårdare följde med mej så mamma kom med mej och på toaletten tuppade jag av. Var helt för svag för att gå själv.
 
Natten tillbringade jag på sjukhus. Dagen efter fick jag åka hem och fick med mej 1 veckas sjukledighets intyg. Det var tur jag studerade och ingreppet gjordes en onsdag så torsdag-söndag hade jag ledigt och följande vecka hade jag måndag-onsdag skola innan praktik.
 
Ännu idag har jag ökad puls, men eftersom EKG-kyrvan är som den skall och syndromet är bort så kan jag så gott som leva normalt liv även att pulsen är för hög. Men jag känner av att kroppen inte alltid håller vid stress och tunga lyft så detta är orsaken till att jag söker deltidsjobb.
 
Blev ett långt inlägg, men det var allting i ett nötskal. :)

December!

Hur kan det redan vara december? I och för dig är jag lite eftyer, det är ju redan 7 december. Suck vad tiden går fort. Snart har jag slut på jobbkontraktet som jag började med för ett år sedan. Var har tiden gått. :/ Nu ser det ut som jobbet på denna plats nog får bli av mej. Jag har valt att söka deltids jobb på grund av hälsoskäl.
 
Det har hänt en hel del på ett år. Kan man tänka sig att det faktiskt hänt så mycket. :) Men man får vara glad att det någon gång händer någonting. Men det känns nog som om man blir vill med tiden, den bara flyger förbi.
 
Husägare blev vi på våren, efter det har allting bara rullet på. Suck, jag trodde nog inte vi ännu skulle bli huseägare, men så blev det då. Äger ett egnahemshus och har en egen tomt. Jag tror inte jag förstod husägar delen innan jag faktiskt började tänka på det. :)
 
Vi har renoverat bostadsdelen i huset. Det gick faktiskt fort då man fått en början på det. Och nu håller vi sakta på med de som skall vara kök och vardagsrum i framtiden, något smått kan vi göra men stora förändringar kräver bygglov som vi ännu sitter och fyller i papper för. :) Men det kommer nog den tiden då det blir gjort också. :)
 
Bilder på det vi håller på med nu kommer nog inom när framtid. :)

RSS 2.0