Varmt!

Idag har vi det mycket varmt i Österbotten. Det visar i alla fall +19 här hos oss. :) Men det är bara så att jag skall jobba kväll, så när älsklingen kommer hem så åker jag iväg. :(

Skulle nog så gärna stanna hemma med älsklingen. Han kommer att ja ledigt imorgon som alla våra vänner, men jag skall jobba även imorgon. Men jag kommer att ha ledigt på lördag. :)

Nu skall jag se vad jag gör. Kan kanske kasta in ett inlägg till innan jag åker på jobb. :)

Tjena!

Bloggen är uppdaterad. Ser faktiskt bra ut. :) Hur ofta skall de uppdatera detta? Tycker de inte gör annat än uppdaterar hela tiden. Man hinner lära sig ett och så kommer de redan med något nytt. :) Men det är kanske bara bra att det uppdateras. :)
 
Har varit på jobb tisdagskväll så därför bloggade jag inget igår. Eftersom jag var så slut när jag kom hem. Alla klienter är vissa dagar i sämre skick och då krävs det en hel del av vårdarna. :( Men de har sina dagar då de är bra också. :)
 
Jobbade morgon idag! Så jag kom nyligen hem från jobbet och skall nog bara sitta hemma hela kvällen. Har någon konstig huvudvärk också, men jag tror det är åska i luften och därför har jag huvudvärk. :/ Kanske det kommer att gå om under kvällen. :)

Bilder på nya telefonen!

Touch and Type. :)

Har otroligt bra knappar fast de är små. :)

Kameran 3,2 mega pixel. :)

Ny telefon!

Hej alla kära läsare. Idag har jag skaffat mej en ny telefon. Kommer att sätta in bilder på den imorgon, idag är jag för slö för att få det gjort. :) Men imorgon kommer nog hoppas jag bilder. :)

Idag har jag även verk i lårbensmuskeln, så det känns som en brännande känsla i hela låret, men jag hoppas det går om innan jag skall på jobb imorgon. Det kan hända jag ansträngt benet fast jag ingenting har gjort. :)

Hade även kaffesällskap idag, det var trevligt eftersom hon som var till mej inte har varit på någon vecka och hälsat på. :) Så idag fick vi ta ihop allt som hänt under senaste månad kanske. :)

Hej bloggen!

Har jobbat hela helgen, så har inte orkat eller hunnit blogga, men nu skall jag ta itu med att försöka kasta in några inlägg alltid då jag har möjligt. :) Skall nog blogga nu under kommande veckor lite mer än vad jag gjort några veckor tillbaka.

Helgen gick med väldans fart då man jobbade. Jobbade fredagkväll och det gick nog bra. Så jag var riktigt glad att hon som jag jobbade med var en av de trevligaste på jobbet. ;) Vi satt och diskuterade med varandra samt med klienterna. :)

Jobbade lördagkväll och den gick bra. Jobbade med en annan kollega då så det gick nog lika lugnt som fredagkväll. Gillar klienterna samt jobbkamraterna. :) Har nog valt rätt ställe att jobba på nu i sommar. :) Härliga klienter. :)

Jobbade även idag, men hade morgonskift idag. :) Jobbade med samma person idag som jag jobbade med lördagkväll, så det gick nog fint. Hade nog haft migrän på morgonen innan jag åkte på jobb så jag sa det till kollegan jag skulle jobba med och hon sa att jag skulle ta saker och ting lugnt. :) Så det är nog en bra anda på denna plats.
:)

Imorgon har jag ledigt! :) Så jag skall hålla på med klädskrubbet så jag får någon ordning i mina hyllor och kläder. Det ser så hemskt ut då allt är huller om buller. :) Och kanske jag får något kaffesällskap hoppas jag. :)
Skriver igen imorgon. :)

1 år Malaxbo!

Den 11.6.2012 hade jag bott 1år i Malax. :) Malax finns i Österbotten, Finland. :) Flyttade till Malax 2011, precis efter att jag tagit examen inom hårbranschen i Borgå, södra Finland. :) Kände inte precis många personer i Malax innan jag flyttade, men nu har jag en hel kompiskrets. :)

Var nog till en början osäker om jag gjort rätt val, men nu när jag bott här 1år och har studerat lika länge till närvårdare så är jag nog säker på att det är mitt ställe att bo här. :) Har haft en masssa jobb som närvårdare redan och sedan har jag min vanliga lilla krets som jag ännu kan öva mitt tidigare yrke, frisör till. :)

Har även fått under praktikperioden på ålderdomshemmet och nu under sommarjobbet klippa några klienter också. :) Så jag är nöjd att jag får upprätthålla min kunskap inom hårbranschen också. Man kan inte veta om man i framtiden ännu skulle jobba med hår. :)

Kanske jag kommer få uppfylla min stora dröm, att ha egen salong hemma och jobba med hår samt jobba inom vården också. :) Kommer att vänta på det att vi hittar vårt drömhus och köper det, men vi har nog redan en aning om hur vårt hus skall se ut och det finns ett hus vi är intresserade över. :) Kanske ännu en dag får vi vårt dröm hus. :)

Kalle! <3


Kalle sover alltid lite speciellt. :) Med bakbenen upp mot soffans ryggstöd. :)

Första sommarjobbs lönen!

Nu är man nog glad, då man har jobbat två veckor kommer sommarjobbs lönen in på kontot. Så lycklig eftersom jag trodde vi med älsklingen skulle ha lite pengar och skulle måsta dra på bältet, men detta var en lättnad för oss båda. :)

Nu kan man glatt fortsätta på sommarjobbet då man trivs där och klienterna är så ljuvliga. De alla har någon grad av demens så de är så söta på sina egna sätt. :) Kommer att jobba till slutet av augusti med dessa ljuvliga klienter och trevliga arbetskamarater. :)

Det är så bra anda mellan arbetarna så man trivs riktigt bra. :) Själv kommer jag att jobba hela kommande helg nu, men älsklingen kommer att klara sig fint här hemma. Kommer ha lite uppgifter för honom som jag inte själv hinenr med. Då jag jobbar kväll samt en morgon. Så det blir så bråttom om jag skall göra allting. Och så tycker jag älsklingen kan delta i hemarbeten. :)

Farfars begravning!

Min Farfar skulle fylla 85år nu i sommar, men det hann han inte. :(

Han var född 17.7.1927, död 15.5.2012.

Farmor och Farfar skulle fira sitt guldbröllop, 50år gifta 10.6.2012, men vi hade begravnigen för farfar 9.6.2012.


Kistan då den nyligen var inburen i kyrkan.


Farfar skulle kremateras så blommorna lämnades kvar när kistan bars ut. Och farmor ville att alla skulle ha en blomma per person.


Kistan i bilen påväg mot krematoriet. :( Här var det tungt att se farfars sista resa. :'(


Farfar får ingen speciell gravplast, så han kommer att få namnet i en av stenarna här. Här kommer vi att få minnas farfar.



Den övre bilden: Bordet där adresserna samlades av dem som inte hade möjligt att delta.
Den nedre bilden: Minnesljuset och bild på farfar.

Det värsta över!

Nu har vi haft begravningen och den var tung. Eftersom farfar var den närmaste personen i mitt liv så kommer jag att sakna honom massor. :( Så jag kommer att göra ett inlägg med bilder från begravningen.

Jag kommer nog att sakna farfar och kommer inte att förstå att jag inte får träffa honom mera! :( Det kommer att vara tungt att åka till Södra Finland för att hälsa på släkten då den viktigaste personen till mej är borta. Hur skall jag någon gång förstå att jag inte får träffa honom mera? :(

Begravningen var fint organiserad. Det var mera folk än vad jag hade väntat mej och vi åkte med älsklingen till begravningen redan någon dag innan den skulle vara. Farmor ringde och frågade mej om vi fått ledigt och hon diskuterade med mej i telefonen och sa att hon kan sova lugnt då hon visste att farfars ögonsten skulle komma och ta sista farvälen av honom. Vi var så nära med farfar så jag kommer sakna det att jag inte får prata med honom! :(

Bloggandet blir aktivare!

Nu kommer jag stort sannolikt att börja blogga med mer aktivitet igen. Eftersom det tyngsta nu är bakom, men man funderar nog på det ännu och så jobbar jag ganska tätt nu också. Eftersom jag önskat ledigt till slutet av juni.

Skall försöka blogga mer nu under kommande veckor. Bilder kommer nog också och vi skulle nog måsta börja med att renovera villan, men har möjlighet att blogga på morgonen innan jag åker på jobb eller så på eftermiddagen då jag kommer från jobbet. Och har några lediga dagar också. :)

Men mera om det senare.

RSS 2.0