3år och 2 månader!

Idag skulle det då vara 3år och 2 månader tillsammans med älsklingen min. :) Tyvärr kommer vi inte att kunna fira det på något sätt, eftersom jag skall åka på jobb och kommer hem omkring 22. Så älsklingen får ta det lugnt och vara ensam hemma då vi har vår dag. :)

1 år och 2 månader förlovade. Vi brukar inte fira förlovningen på något vidare sätt. Eftersom det är samma datum som vi blev tillsammans så tycker jag det går bra att fira båda och inget speciellt. :)

Vi får med älsklingen ta och fira imorgon. Kanske det skulle bli bastu kväll eller bad kväll. Kanske vi sätter oss i badkaret och tar det lugnt tillsammans. :)

Vecka 8!

Medeltalet stannade på 7,28 idag! Men jag är ändå nöjd. Har fått uppåt mitt bloggande och gillar då det lite varierar. Så man har något att se framemot. :) Kommer blogga så mycket jobbet ger med sig. :)

Skall även försöka mej ut i de fina soliga vädret. Men om det blir idag vågar jag inte lova. :)

Usch! Aj!

Jag skrev på torsdagen att jag varit till tandläkare, eftersom de skall göra rptbehandling på min tand. Och nu har jag en obehaglig känsla i denna tand. alltså det känns precis som jag igen skall få tandvärk och det hade jag även för två månader sedan i samma tand.

Kommer att ringa och klaga om tandläkaren imorgon. Nu är det andra gången som jag har tandvärk efter att jag har varit till en och samma tandläkare. Jag orkar inte dessa tandvärkar mera och när jag får tandvärk är de så rejäla att man inte vill få det sovit heller. :(

Hoppas jag får någon klarhet på denna värk imorgon. Skall även på jobb imorgon så hoppas denna tandvärk skulle ha gått om tills dess eller så får jag bara leva med det ända till det att jag nästa gång skall till tandläkare. :(

Ny sysselsättning!

Nu har jag oftast bara stickat sockor, men jag var intresserad att lära mej sticka tumme på vantar också. Så jag övade på egen hand tummen och slutresultatet ser ut såhär.


Kalle och Kaisa



Så ligger kissorna när jag läser till tentamen. :)



Kissorna njuter i de nya sofforna. :)



Kalle njuter även ensam i soffan. :)

Lugn hemma dag!

Idag skall jag bara ta det lugnt. Kommer säkert inte att göra så mycket idag. Känner mej lite slö efter zumban, men det är tillåtet. :) Eftersom det var ett ordentligt pass igår. :)

Har gjort de flesta skoluppgifterna redan för att vara ledig över sportlov från skolan, men kommer att jobba så kanske jag inte skulle orka med några skoluppgifter då heller. :) Så jag skall ha de mesta undan stökat innan jag börjar jobba. :)

Tur har man ännu en ledig helg som man kan göra det som skall göras. För jag vill inte ha några skoluppgifter att fundera på då jag skall lära in mej i jobbet. :) Så hoppas jag får ta det bara lugnt idag. :)

Zumba!

Idag har det varit en full bokad dag. Som till en början började med tandläkare och rotbehandling på tanden. :( Och sedan kom jag hem en sväng för att hinna ringa ett samtal som jag även hann och det gick bra. Fyllde i ett papper som jag sedan skulle skicka vidare.

Sedan gick jag till kommungården. För att träffa min blivade chef inom hemservice, som också är min sambos kusin. :) Så satt jag där och diskuterade med henne om jobbet och arbetstider samt hur man går till väga. På vägen hem tog jag en sväng till biblioteket. :) Lånade två böcker att läsa. :)

Och så har jag ännu varit till rådgivningen idag. Skulle förnya ett recpt och då måste jag gå via rådgivningen. :) Så nu sitter jag och väntar att jag skall få koka mat så det är klart när älsklingen kommer hem. :)

Ikväll bär det av till svärföräldrarna på en kopp kaffe och zumba. :) Eftersom svärföräldrarna bor mittemot lokalen där de har zumban så går det bra att lämna bilen hos dem. :)

Sportlov!

Nu har vi en vecka vinter ledigt från skolan. :) Så nu skulle man måsta ta sig ut och skida för att göra något nyttigt under sportlov, men som jag flyttade i somras så kunde jag inte tänka på skidor då det var +20 grader där ute. :)

Jag kommer att ha ledigt nu till söndag, men på måndagen skall jag börja jobba på hemservice i samma kommun som jag bor i nu. :) Det kommer att vara första gången för mej inom hemservice, men jag ser fram emot det. :) Skall bara vikariera några dagar p.g.a. studierna.

Men denna vecka som jag kommer vara på hemservice är inskolnings vecka, men jag kommer att jobba vissa dagar där i mars och så hade hon nog in mej på följande lista redan. :) Kommer att ha två kvällar och två morgon skift nästa vecka. Grundlönen i timmen är 11.36€.

Medeltal!

Medeltal av vecka 7 var 8,28. :) Jag är riktigt nöjd. Hann inte räkna medeltalet förra veckan så jag är nöjd denna vecka. :)

Nu har jag börjat blogga lite mera men, kan inte säga att jag bloggat jätte aktivt. Mera skulle jag ha kunnat blogga, men när jag inte har lust att sitta vid datorn. :(

Godkänd!

Vad det känns bra att vara godkänd i läkemedels tentamen. :) Jag hade ett slarv fel i den tidigare tenten jag skrev. Och eftersom det är så att man skall ha 100% rätt så måste jag ta om tentamen.

Och idag fick jag skriva om och denna gång blev jag godkänd. :) Det var nog nevöst och jag fundera flera gånger innan jag lämnade in tentamen att har jag de nu säkert rätt och om jag förstått att räkna rätt. :)

I den teoretiska delen vi skrev för ungefär 2 veckor sedan fick jag en G2. :) Vi har en skala som är Nöjaktig 1, God 2 och Berömlig 3. :) Så jag var riktigt nöjd över den Goda 2:an. :)

Hemma kväll!

Idag får jag äran att ta det lugnt och ha en skön hemma kväll för mej själv. :) Gillar nog det då jag får vara för mej själv en stund i alla fall några timmar gör redan mycket att få vara ensam. Jag är en sådan person som vill ha lite tid för mej själv också.

Älsklingen min har åkt och bowla med sina jobbkompisar. :) Så jag har därför fått en skön ensam hemma kväll! Och jag skulle inte byta ut det emot någonting. :) Försökte nog att jag skulle tillbringa tid med en kompis, men hon skall på jobb imorgon så det blev inte något av det. :/

Men jag vet att älsklingen kommer hem inatt. :) Bara han har haft det roligt ikväll. Eftersom jag mår bra då jag får lite egen tid på kvällen. :) Som idag har jag nu klippt älsklingens brors hår och slappat i soffan. Inget vinner våra nya bekväma soffor. :)

Denna dag!

Denna dag kommer att gå till skoluppgifter. :) Eftersom jag vill ha de gjort undan så man inte sedan behöver fundera på det. :) Och så får man mera fritid om man gör uppgifterna i god tid. :)

Har några uppgifter jag skall göra. Skall göra dem idag eller nu under helgen, så jag inte behöver fundera på dem sedan under sportlov och så skall en uppgift vara inskickad nästa vecka. Så det är bättre att göra den undan än att man sedan glömmer den.

Ikväll är det zumba som gäller. Så om jag nu gör undan uppgifter så behöver inte jag fundera på dem under kvällens zumba. :) Kommer att vara roligt att åka på zumba ikväll. Och efter zumban kan man lägga sig i badet och ta det lugnt. :)

4: de perioden

Nu har man då undan en period till. :) Så nu har man varit i skolan i fyra perioder. Ännu har man två perioder kvar, men det kommer att gå fort. :/ Eftersom vi har en super klass och man trivs så man kan inte klaga. :)

Nu har man en period kvar i skolan, sedan vet man att man skall vara ute på praktik en period. :) Kommer att vara nice med en period i skolan, men sedan perioden före sommarlovet kommer vi att vara på praktik och jag vet inte om man hinner se klasskamrater innan hösten. :(

Ser framemot praktiken! Om jag trivs och sköter min praktik bra så kommer jag att få fortsätta på denna plats över sommaren. Och sommarjobba med äldre personer. :) Men jag kan även välja att jobba sommaren på hemservice också. :)

Alla hjärtans dag!

Glad alla hjärtans dag alla läsare!

Kommer inte att göra så mycket själv idag. Tänker ligga och ta det lugnt eftersom tenterna är bakom. Ännu finns bara en omtentamen, men det kommer jag att hinna läsa till i helgen. Eftersom läkemedelsräkningen är så stängt att man måste ha 100% rätt på det.

Förstår bra att det skall vara felfritt denna tentamen. Man får inte göra några fel i praktiken heller med mediciner. Så jag skall öva på räknandet i helgen bara jag tömt huvudet efter alla olika tentamens tillfällen.

Nya HEMMET! Del 2 av 2

Sovrummet






Kolla in färgen på sovrummets väggar! Tycker personligen att det är snyggt. :)


Lampan vi har i sovrummet! Hyresvärden varnade om varm lägenhet om sommaren, så vi har utrustat oss väl. :)

Hallen




Mamma har köpt dessa tavlor till mej och nu är de på en plats där alla kan se dem. :)

WC


Dörren till WC med hjärta på.


Hyllorna hyresvärden lämnade kvar till oss. :)




Badkaret älsklingen föll för direkt första gången vi var till lägenheten. :)

Ännu har vi en hel del att packa upp och inreda som vi vill, men jag har ju fått bilder på alla rum nu så ni lite får en bild om hemmet mitt. :)

Nya HEMMET! Del 1 av 2

Köket





Vardagsrummet






Flyttat!

Nu som sagt har vi flyttat! Jag skall nu säga med det samma att jag varit i denna nya lägenhet sedan lördagen, men jag saknar inte tillbaka till gamla lägenheten nå mer. :) Jag trivs så bra i denna lägenhet känner man sig så cental och man har som bara att gå till alla platser dit man vill. :)

Jag kan gå till HVC, biblioteket, affären och många andra ställen. Så jag behöver inte alltid ta bilen för det minsta lilla jag skall uträtta. :) Jag kommer att börja gå på kvällarna direkt de lovar lite varmare väder. I -10 grader vill man inte gå ut. :)

Denna lägenhet känns hemtrivsam! Även om vi inte har fått allt upp packat nå ännu. :) Men jag kommer sätta in bilder så fort jag hinner ta några. :) Och så kommer jag säkert att sätta lite nu som då bilder igen. :)

Haft fullt upp

Nu har jag haft fullt upp de senaste dagarna. :( Och tyvärr har bloggen fått lida på grund av det. Eftersom vi har haft fullt upp med flyttandet och inget internet i den nya lägenhet så har jag inte haft tillgång till någon dator som jag skulle kunnat skriva på.

Men det börjar se ljusare ut. Idag fick vi internet till nya lägenheten. Imorgon kommer de att sätta på vår ström hit också. Ända till imorgon kommer vi att vara på hyresvärdens ström, men det tyckte hon inte var så farligt. Är ju några dagar bara. :)

Tur man har en hyresvärd som är trevlig. Träffade även gårdskarlen idag och han verkar trevlig. På det senaste ställe där vi bodde såg vi aldig gårdskarlen ifall man inte ringde till honom och klagade.

En timme zumba

Igår var jag igen på zumba! Jag måste nog erkänna att denna timme gör under då man riktigt vill och gör sitt bästa. :) Själv trivs jag mycket bra på zumban och jag känner hur det hjälper en att hålla huvudet kallt under veckorna. :)

När man en gång i veckan kan gå och zumba underlättar nog mycket. Man orkar som mycket bättre då man har gjort något som inte har något större man måste tänka på. :) Och man kopplar som helt av när man är där och hoppar och skall tänka på stegen. :)

Så avslappnad känsla idag. :) Har inte ont nånstnas. Det var första gången jag var på zumba som jag var lite öm i kroopen, men nu känns det som helt vanligt. Men det måste ha varit ovana då jag var öm i kroppen. :)

Nya lägenheten!



Nya sofforna i nya lägenheten. :) De är så bekväma att när man sätter sig i dem så vill man inte stiga upp pånytt. :)



Vardagsrummet under vår flytt. Fick nyklarna till lägenheten på söndagen. :)



Hallen där man kommer in. :) Nice, nice!



Sovrummet. Härlig färg på väggarna. :)



Köket. det ser nu inte precis så bra ut när man har hållit på att packa upp. Men diskmaskinen ser man bakom stolen. :)

Hämta soffor!

Idag skall vi iväg med älsklingen och hämta nya soffor. :) Vi har hittat dem på findit.fi. :) Så de var sådana som vi ville ha och inte så farligt dyra heller. De är nog begagnade, men nya för oss. :)

Vi får föra dessa soffor direkt till den nya lägenheten. :) Så vi får under nästa vecka flytta in. :) Vår lägenhet ser rätt tom ut och det är ganska tråkigt. :) Men när man vet att man snart får flytta så får det en stund se tomt ut. :)

Och hyresvärden vår skulle städa i den andra lägenheten idag. Så om vi passar oss så passligt till lägenheten med sofforna kan det hända att vi får nyklarna idag också. Och då börjar flytten. :)

Kalle <3


Tomhet!



Bokyllan ser tom ut. Så det är konstigt att se den tom. :)



Dessa två hyllor var fulla med DVD-filmer och böcker, men idag har vi tömt det också. Mina skolböcker och -mappar finns bara kvar där. :)

Ingen zumba!

Var inte på zumba igår! Jag tyckte det var för kallt för att åka på zumba och eftersom jag inte hade haft igång bilen så tänkte jag att det var bäst att hoppa över zumban.

Det var hela dagen över -20 grader hos oss. Så jag ville inte starta bilen för att köra till zumban som höll på en timme och när jag vet att jag svettas så bra alltid då jag är på zumba så jag ville inte göra min flunssa något värre. Och så har min älskling en härlig hosta så jag ville inte ha mer flunssa bobbor hem till oss.

Så jag åker nog nästa vecka på zumba, men om det är kallt så kanske jag står över. Och det ser jag först nästa vecka. Fast det kändes nog bra att få ta det lugnt istället för att åka på zumba. :)

Ringde sommarjobb!

Igår ringde jag sommarjobb. Och jag fick på samma veta på vilket ålderdomshem jag skall vara på prakik vid. :) Eftersom vi igen har praktik i april. :) Ser så framemot praktiken, eftersom jag skulle få fortsätta där som sommarjobbare. :)

Skulle nog så gärna arbeta med barn, men de har så mycket personal över juni och augusti. Så inom barndagvården skulle jag ha fått sommarjobb endast juli. Och jag tycker personligen att jag vill jobba hela sommaren och inte bara en månad. :)

Men äldreomsorgen är ju bättre än ingenting. Förutom att jag kommer att få lära in mej på platsen i först 6 veckor under praktiken varefter jag skulle få börja jobba. Så det skulle vara bekant och så innan jag börjar jobba. :)

RSS 2.0