28.12.2011

På onsdagen hade jag och min älskling vår 3års dag. :) Nu har vi då varit ihop 3år. Konstigt hur tiden går så fort. :) Vi firade vår 3års dag med champange. Älsklingens bror kom över till oss med flaskan på kvällen. :) Det var faktiskt en trevlig överraskning att få en flaska champange att fira dagen med. :)

På onsdagen hade vi även 1års dag, för vi fölovade oss 28.12.2010. :) Så detta år var vi hemma på vår dag, men ifjol var vi på hotell. Finns ett inlägg om denna förlovnings dag på förlovningen. Det är min andra bogg jag ännu skrev innan jag fyttade hemifrån och skaffade ny blogg.. :)

Ta en titt där så förstår ni hur vi förlovade oss. :)


Gott nytt år alla!

Nu är det då årets sista dag. :) Så fort året gick då igen och vad har man hunnit under detta år då. *Suck*. Det är så mycket man måste tänka bakåt och se vad man hunnit med.

Jo, under våren tog jag examen inom frisör. Och jag som tycker det var nyligen, men det är nog ett halv år sedan. Och så tycker jag att det inte var länge sedan jag gick ut yrkesskolan heller, men tydligen har jag varit utexaminerad frisör i ett halv år. :)

Efter det kom sommaren. Och då flyttade jag hemifrån. Jag gjorde inget speciellt under sommaren, än gjorde i ordning här hemma. Och fick ju vänja mej med att bo sambo med min förlovade. :) Det som kanske krävde mest att vänja sig med var att man faktiskt hade flyttat bort hemifrån och skulle ta ansvar för egna livet. :)

Under hösten började jag mina nuvarande studier. Så man blir närvårdare och har möjligheten att börja jobba med det eller frisör. Jag vet inte ännu hur mitt liv ser ut om 2år, men jag hoppas jag har det klart sedan då det är aktuellt. :)

Så nu tar vi emot det nya året med nya saker. ;) Hoppas det kommande året blir lika bra som det gågna året. Och här på samma skall jag önska alla mina läsare ett gott nytt år 2012!

Kattungar!


3 kattungar som är födda 6.12.2011. :) Två brun- vit- svarta och en svart- vit med ränder. :)


Den bruna kattungen är otroligt söt. :)

Tandläkare!

Värken var otroligt i natt. Och jag kunde inte sova så jag fick sitta uppe halva natten. Jag satt och kollade tv, men jag kunde inte koncentrera mej på något. Det var så fruktansvärd värk. Det ilade och värkte.

Jag tvingade mej att sova några timmar på morgon natten, men jag kunde inte sova så många timmar. Bra om det blev 2-3 timmar sömn. :/ Så jag mådde inte så bra på morgonen och ringde tandäkaren 8.00 finsk tid. Och jag trodde de skulle säga att jag inte får någon tid, men jag fick. :)

Fick tandläkar tid til klockan tolv, men värken gav med sig på morgonen när jag satt och väntade att klockan skulle gå. Och jag åkte till tandäkaren halv tolv. SSlapp in till tandäkaren lite över tolv, men jag fick inte så goda nyhter. :( De kom fram att tandens nerv var inflammerad och att det ända som hjälper är att höra rotfylning i tanden. Så nu är det andra gången jag är med om rotfyllning. :/

Fick ny tid till tandläkaren. Den är 20.02.2012. Så jag får nu vänta två månader att det blir gjort något igen. Och det som stör mej är att denna tand blev lappad i september nu i år. Och nu var den infammerad. Så sur på det!

Tandvärk!

Usch vad jag hatar tandvärk! Jag har haft lite tandvärk nu som då, men att jag nu börjar ha tandväek hela tiden får jag någit fel av. Jag ahr haft tandvärk sedan praktiken tog slut, men det har som inte varit varje dag!

Nu har jag senaste dagarna haft tandvärk på morgonen och på kvällen, men inget på dagen. Så nu idag har jag ringt till kommunala tadläkaren, men de tycker jag skall ringa pånytt imorgon för att de inte hade tid idag mera och så skulle jag kanske få akut tid imorgon. :/

Inatt har jag även bitit ihop tänderna. Så tandvärken är riktigt hemsk idag. Så jag är inte på så bra humör, men jag skall försöka blogga under dagen mera. :)

Gemensamma julklappar!


Varsitt lakan, men de var nog mera gemensamt. :)


Varsitt påslakan och dynvar.


Den gröna handduken är min och den blåa älsklingens. :)


Saltkristall lampa av älsklingens mamma. :)


Choklad av älsklingens farmor och farfar. :)


Choklad av älsklingens pappa. :)

Älsklingens julklappar


Älsklingen fick en dammsugare han läng viljat ha. :)


Köpte en vattenkokare till älsklingen i julklapp. :)


Älsklingen fick även vingals i julklapp. :)


Mina julklappar!


Jag har utbildning som frisör och fick två hårklippare som julklapp. :) Den till vänster är av älsklingen och den till höger av älsklingens pappa. :)


Fick en kalender som har varje månad en ny katt på bild. :)


Bilden lite suddig, men denna klippare fick jag av älsklingens pappa. :)


Denna maskin fick jag av älsklingen. :) Tänka sig båda maskinerna är av samma märke. :)

Jul hos älsklingens föräldrar!




Älsklingens julklapps hög. :)


Min julklappshög. :)

God jul!

God jul alla läsare i efterskott! :)

Vackraste julsånger

Igår var vi och hörde på de vackraste julsångerna i kyrkan. :) Det var nog i och för sig på finska. Eftersom vi gick i bastun på lördagen då det var svenska julsångerna, men jag har som varit varje år och lyssna på dom finska julsångerna. Kanske vi hinner nästa år på de svenska julsångerna också. :)

Det är bra då man klarar båda språken så kan man lyssna på båda. :) och jag tycker så om de finska julsångerna. Jagvet inte vad det är som gör att jag tycker om dom finska, men det är nog bara en smak sak. :)

Hade älsklingens farmor i samma bänk rad. :) Det var riktigt roligt att farmor kom också, men hon kom med taxin som var beställd. Det har de varje år att en taxi kör och plockar upp dem som vill med taxi. :) Och så kommer äldre personer också för att höra på sångerna. :)

Jullov!

Nu har sex veckor praktik gått. Så nu sitter jag hemma i tre veckor och har jullov. :) Men inte skulle jag vilja ha så långt julov. Det skulle nog räcka med två veckor helt bra. Man vet ju inte vad man skall hitta på då man har så mycket ledigt. :(

Sista veckan på praktiken gick otroligt fort. :/ Början av veckan gick så att jag började tidigt och slutade tidigt. Då tog jag vara på eftermiddagarna och gick ut då det var ljust. :) Och så gjorde jag ett och annat också då jag hade möjlighet. :)

Onsdagen hade jag en lång dag. :) Eftersom jag var med på dagisets julfest. :) Så jag örjade halv tie och hem kom jag på kvällen efter nie. :) Julfesten var lyckad och jag fick vara med i ett program jag också. Och det var tomtarnas marsch. :)

Torsdagen gick som vanligt. Hade sena turen så jag kom hem efter fyra. :) Och det var så sorligt att lämna dagiset på torsdagen. Eftersom jag hade lite övertid som jag fick ta ledigt och julfesten så fick jag fredagen ledig. :) Men jag skulle nog mer än gärna varit på dagis den fredagen. :)

Vecka 50

Medeltalet var 7,42 vecka 50. :) Medeltalet hålls över 5 och det är jag mycket nöjd över. Eftersom jag försöker blogga det jag hinner, men man kan ju inte sitta vid datorn hela tiden heller. Och nu har jag faktiskt minskat att sitta vid datorn. :)

Julkonsert!

Kollar på julkonsert som samlar in pengar för barn som är mera av sitt liv på sjukhus än vad de hinner vara hemma. :/ Denna julkonsert skall hämta julstämning till alla barn i livet. Pengarna används till olika saker på barnklinikerna. Spel, böcker, tv etc.

Bästa med olika konserten är att dessa artister som uppträder gör det gratis. Eftersom de på något sätt har att göra med finska gudföräldrar som ordnar denna konsert. :) Och så är det trevligt att det ordas denna konsert både på hösten och till julen.

Det kommer mellan julsångerna berättelser om barn som endera har varit sjuka vid födseln eller som insjuknat i något. Som en flicka som hade hjärtproblem redan vid födseln och en flicka som var frick då hon föddes, men nu har hon en svår utvecklingssjkukdom och epilepsi. :(

Parkeringen

Bilspår



Promenad 13.12.2011

Skönt med uteluft och en halv timmes promenad. :) Riktigt njutsamt att vara där ute nu när det inte är köld och så finns det ju snö också, men hur länge vet jag inte för idag regnade det på morgonen. :/


Skön natur bild. Vägen där jag gick. :)




Det är nog en aning med snö, men det skulle nog få snöga lite till.


Hittade även harspår i snön. :)

Medeltal

Vecka 49, var medeltalet jämnt 8. :) Är nog själv nöjd med medeltalet. :) Har ju nog bloggat en hel del, men kan ju inte säga att jag skulle ha bloggat allt för aktivt. :)

11.12.2011

Idag har jag bott ett halv år i egen hyreslägenhet. :) Så jag och min älskling har varit sambon nu i 6 månader idag. :) Konstigt så fort den tiden också gick. :) tycler ju jag nyligen flyttat till Österbotten. :) Men kanske man vänjer sig att bo i eget nu när den första tiden gått bra. :)

Det var den 11.6.2011 som jag flyttade för första gången bort hemifrån. Kan nog medge att jag ibland haft hemlängtan, men jag tror det är sådant som alla har till en början. Och jag som flyttade långt bort från mina föräldrar kanske känner hemlängtan starkare. :/

Men kan säga att det känns bra att bo i hyreslägenhet. :) Och ingen mamma som springer här av och an. Så man har ju fått ta ansvaret och fixa allt själv. :) Kul, kul.. :) har nog gjort ett bra val att flytta ihop med min älskling. :) Fungerar hur fint som helst i vardagen. :)

Tidig uppväckning

Imorgon har man tidig uppväcknig. Eftersom man skall vara vid dagis redan halv sju finsk tid. :) Har morgon passet så skall vara och öppna dagiset. :) Jobbar samma tider med min handledare, så när hon börjar halv sju så gör jag det också. Men onsdag och torsdag har jag sedan sena passet. Så jag börjar 9.20. :)

Fast man börjar tidigt, så finns det ändå goda sidor med det också. :) Slutar ju tidigare då man börjar så tidigt. Har hela dagen riktigt bra med tid att göra annat. :) Kommer att sluta imorgon halv två. :) Så det finns bra med tid att hitta på nånting att göra på eftermiddagen. :)

När man börjar tidigt och har hela eftermiddagen ledig så kan man ju ta en promenad ut i de vintriga naturen. :) Vi har ju snö i Österbotten. :) Så man kan ta vara på den fina naturen och lediga eftermiddagen. :) Kanske jag även tar med kameran. :)

Smurffarna!

Har suttit och lyssnat på smurffarna nu hela kvällen. Vet inte varifrån det känslan kom att jag ville börja höra på smurffarna nu mitt i allt. Men de är ju bara så bra att man måste få höra på dem ibland. :)

Dessa finska smurff låtarna har en massa goda barndoms minnen som dyker upp när man lyssnar. :) Jag kommer ihåg när jag avr lite så hade pappa smurff kasett i bilen som vi lyssnade på. Jag och min bror satt på baksätet och sjöng i kör dessa låtar. :)



Dessa barndoms minnen vill man ju hålla kvar. Så jag skall nog lyssna på smurfarna nu ända tills jag skall lägga mej. Skall tidigt upp imorgon.. :/

Praktik veckan!

Oj oj, nu har jag bara en vecka kvar på dagis.. Suck! Hur har dessa 5 veckor gått så fort redan att bara en vecka återstår. :( Jag som ville att det skulle ta längre tid, men nu har det ju redan gått. Kommer sakna detta dagis helt massor. Underbara barn och ljuvlig personal. :)

Denna vecka har gått fort! På måndagen började jag med mitt yrkesprov. Och suck, snart är det förbi. Både praktik som yrkesprovs 5 dagar. Har haft yrkesprov måndag, onsdag och torsdag. Har ännu måndag och tisdag yrkesprov nästa vecka. :)

Barnen är så underbara och jag tvivs med dessa 4-5åringar helt otroligt bra. :) De är så härliga och de är så flitiga och ivriga att lära sig nya saker. :) Till och med att leka där ute är de så glada över.

Kommer att lämna in sommarjobbs ansökan direkt det är möjligt. Jag försökte förra sommaren att komma på jobb till detta dagis, men fick för sent veta att inte de svarar på e-mail om sommarjobb. Så iår skall jag ringa in dit och önska sommarjobb. :)

Kalle & Kaisa



Kalle som njuter på vardags rums mattan. :) Har bakbenen rakt bakåt. :)



Kaisa som sover på bokhyllan. :)



Kalle och Kaisa tillsammans. :)

Fönster belys



Nya fönster belys som älsklingen ville ha och köpte dem nu. :)

Mina sockor

Nu har jag fått stickat ett par sockor mer till mej själv. :)



Mitt garn som jag använde till mina sockor. :)



Mina färdiga sockor. :)

Medeltal!

Veckans medeltal avr 8,71, vecka 48. :) Är så nöjd över medeltalet, så jag skall nog fortsätta blogga lika nu i fortsättningen. :)

Nya sockor

Nu har jag fått ett apr små sockor klara igen. :)



Mörk gröna med turkosa ränder. :)

Stickat sockan till älskling

Garnet som jag stickar med.



Älsklingens sockor.



Detta var 4:de paret sockor till älsklingen denna höst. :)

Shopping

Vi var in till stan med älsklingen igår och handlade, men jag råkade hitta kläder som jag ville köpa. Måste ta en ny runda till stan för att kunna köpa fler tröjor. :)



Min nya tröja. Så härlig och den är en längre modell. :) Kostade 29,90€. Köpt på Seppälä.



Denna skjorta kostade i rätta priset 14,90, men på kvittot såg jag att den var 10€. Köpt på Seppälä.

Julbelys!



Lite suddigt, men det får nog duga. :) Detta är från vårt vardagsrum. :)



Detta är sovrummet. Gillar då det är julbelys. Har ju lite julstämning. Har ju ingen snö som bäst. :(

Svar till kommantarer

Nu har det varit två läsare som har ungefär funderat samma. Om hur jag och min fästman träffades och sedan om vi blivit ihop på julafton. Så nu skall jag besvara deras frågor.

Jag och min fästman träffades via hans tvillingbror. Min fästmans bror var i samma trakter där jag bodde och så ringde då min nuvarande fästman upp honom, men denna tvilingsbror hade ingen lust att prata i telefon så han kastade telefonen till mej. Efter det började vi prata på msn, varifrån vi sedan kom att tänka på saken att vi båda gillade varandra. Så då blev vi ihop.

Det var den 28.12.2008 som jag och min fästman blev ihop. Så det var inte riktigt på julafton som vi blev ihop, men det är nog inte långt ifrån heller. :)

Och sedan förlovade vi oss den 28.12.2010. Så vi förlovade oss på vår två årsdag. :) Och som sagt så har vi snart tre år bakom oss tillsammans. :)

RSS 2.0