Julen!

Nu skall jag ta och skriva lite om vår jul. Kan till en början skriva att jag var beredd på att jobba hela julen eftersom jag började på de nya jobbet i december, men nix jag hade 4 lediga dagar över jul. De vill säga ledigt 24-27.12. Så jag fick njuta av en långledig jul. :)
 
Vår julafton började med att vi åkte hem till mina svärföräldrar med min sambo J. Satt och umgicks med dem och åt gröt kl.12. Varefter vi satte oss i soffan och tog det lugnt några timmar. Ungefär kl.15 gick jag om J i den traditionella julbastun. Ingen jul utan bastu. Det har jag varit van med sedan jag var liten.
 
Efter kl. 15 kom även J´s bröder till samma ställe med oss. De gick i bastun och på den tiden var jag och J ute för att tända ljus i lyktorna på gården. Härligt då det skymmer och man ser hur ljusen brinner. :)
 
Mot kvällen var det julmat och tid att umgås vid matbordet. Det var riktigt roligt att vara samlade allesammans på samma ställe. :) Tyvärr glömde vi hem kamerna så de finns inga bilder på denna jul. :/ Vi satt och åt en bra stund, men som vanligt så var det jag som satt sist i bordet då alla andra hade ätit klart. :)
 
Sedan satt vi alla i soffan och såg på ritade. Är ingen jul utan ritade barnprogram. :) Men sedan åkte vi till J´s farföräldrar eftersom de har som tradition att besöka dem på julafton. Så där satt vi i ca. 2timmar. Tiden gick så fort denna kväll. Då vi kom tillbaka till mina svärföräldrar var det dags för julklappar. Jag hade inte önskat mej något speciellt, men fick några julklappar för det. J hade köpt en ny telefon till mej. En samsung S3mini. Så det var en hel överraskning. :)
 
Där var vår jul i korthet. Hände inget speciellt och vi fick vara med de närmaste människorna för oss. :)

Nytt år, nya möjligheter!

Nu har det nya året börjat med fart. Kanske jag inte riktigt har förstått det ännu, men så småningom tror jag nog. Har jobbat en månad på nya jobbet nu. Gillar jobbkompisarna och de härliga klienterna, men för att få det bättre skulle alla måsta jobba för samma mål. Tyvärr finns där kolleger som inte kan försöka tillsammans med andra utan försöker vara bättre än alla andra. Men sådana finns överallt, tyvärr.
 
Jobbar heltid så det finns inte så mycke fritid. Jobbar ofta morgonskift, men det gör inget. Jag hinner umgås med min sambo och kompisar då jag är ledig. Har nu jobbat tre nätter och måste säga att det var de tråkigaste nätterna jag någonsin haft under tiden jag varit inom vården. :/
 
Kan skriva om julen i ett annat inlägg. Eftersom vi var hemma hos svärföräldrarna hela julafton och besökte även min sambos farföräldrar. Nyåret jobbade jag så det har jag inget speciellt att skriva om.
 
Nu tar jag emot de nya året med öppna förväntningar och sedan får vi se vad det innebär. :)

RSS 2.0