28.11.2011

Igår hade jag och min älskling varit tillsammans 2år och 11 månader. Tiden har gått och man kan ju bara tänka sig bakåt i tiden. Till tiden som vi bodde på olika ställen och hade avstånd. Vi brukar sitta och fundera hur det var då och hur det är nu när vi bor tillsammans. :)

Igår hade vi även varit förlovade i 11 månader. :)

11.12.2011 har jag bott ett halv år i Österbotten. Konstigt hur det känns att man igår flyytade och nu har det snart gått ett halv år. :) Men jag är nog nöjd över valet jag gjorde. Alltså att flytta långt bort från barndoms trakten och kolla nya ställen. :) Ångrar det inte!

Medeltal!

Medeltalet var 8,28 vecka 47. Det har stigit och jag har bloggat mer så jag är mycket glad och nöjd. :)

Snö!

Vi har varit och hälsat på älsklingens morfar idag. Morfar var så glad då vi kom på besök. Har inte varit där på en stund eftersom jag haft förkylning och jag har inte viljat smitta det i äldre människor. :) Tänker ändå på dom också. De kan ju få smittan värre.

Vi satt där en timme och pratade med honom och älsklingens morbror. Är alltid lika kul att hälsa på morfar. :) Han har alltid nått intressant att berätta. Idag visade han någon släktforsknings bok. :) Det var ända från 1700-talet. :) Den var mycket intressant. :)

När vi skulle åka hem snöade det. :) Man ville inte se vägen, men vi körde försiktigt. Jag och älsklingen tänkte lika, när det snöar är det bäst att köra sakta. Och idag när det snöade så man inte såg vägen var det bäst att köra försiktigt. :)

Praktik veckan

På måndagen började jag klockan 9.20. Bakade med en pojke som hade fyllt på min första praktik vecka. På detta dagis jag praktiserar så bakar man med födelsedags barnet direkt det finns möjlighet till det. Alla barn får baka när det är deras födelsedag. :) Jag bakade med denna lilla pojke muffinsar. :) Gott!

På tisdagen hade vi med halva gruppen Knytte-skogens avslutning. Det är som Mulleskogen, men en enklad version. :) Där lär man barnen i tidig ålder att ta vara på naturen och lära dem hur nära naturen är oss. :) Jag tycker det är en fin grej att man har lite olika sätt att lära barn till olika saker. :)

På onsdagen var vi till brandstationen med barnen. :) Vi hade veckan före brandövning på dagiset. Så diskuterade vi att det skulle vara bra att ta ett besök till brandstationen då brandövningen är i färskt minne. :) Jag fick för första gången i mitt liv åka brandbil. Vi fick skjuts i två omgångar från brandstationen till dagis med en brandbil. :)

På torsdagen gick andra halvan till Knytte-skogen. De som stannade på dagiset skulle pyssla klart lilla juls tomtarna. Eftersom vi skulle skicka hem dem med barnen senast på fredagen. :) Det var två barn borta på torsdagen som inte fick gjort sina tomtar. :(

Fredagen var jag i skolan. Vi skulle ju planera yrkesprovet. :) Det var faktiskt konstigt att sitta på skolbänken då man varit tre veckor på praktik. :)

God morgon bloggen!

Nu har man då stigit upp en lördag i god tid. :) Tvättmaskinen tvinnar föt fullt redan i badrummet. Och så skall jag ännu byta sängkläder under dagen.

Idag skall jag även få kaffesällskap och så skall vi sitta och prata. :)
Hon som kommer på kaffe idag har inte varit till mej på länge, så det finns mycket som vi skall prata om. :)

Vet inte vidare vad jag skall göra idag. Ikväll har vi bastu, men det är länge tills dess. :) Så jag skall nog vara hemma nu och sedan kan man ju se om man rör på sig under dagen. :)

Älsklingens lava lampa



Första gången på detta snart halv år som vi bott tillsammans har vi på älsklingens lava lampa i vardagsrummet. :)

Lilla julen!

Alla läsare skall ha en trevlig lilla jul. Själv skall jag fira lilla jul hemma med älsklingen och imorgon är det bastukväll så det skall bli mysigt att bara vara hemma. :)



Med denna bild hoppas jag alla får en aningen julkänsla. :) Fast vi inte har någon snö ännu i Finland. :/



Detta är vårt köksfönster med dessa gröna gardinkappor. Jag gillar dem massor. De är ju i min favorit färg. :)

Julens färger enligt mej är röd och grön.
Jag vet inte varför just dessa fäger, men vi har alltid haft något grönt och något rött på julen hemma i min barndom och ungdom. :)

Medeltal!

Vecka 46 medeltal var 7,57. Med mitt lilla bloggande har jag behållit ett antal läsare. :) Är nog nöjd över medeltalet. Kan inte hoppas på nå mer när jag inte har bloggar så aktivt. :/

Men kanske det blir ändring på det. Skall nog försöka kasta in inlägg så fort jag ahr något jag vill visa eller skriva. Men jag vill inte skriva praktiken dag för dag, utan mer vecka för vecka. :)

Nytt inköp!



Lyktan är ett nytt inköp. Köpte två när de var 2,50€/st.



De är så fina. :)



Hela trappan med 5 lyktor nu som bäst. :)

Nya sockor!



Nytt par med sockor. Räknade igår kväll att jag stickat fem par sockor på 1månad. :) Får nog vara stolt att jag orkar sticka. :)
Dessa är bruna med gråa ränder. :)



Skall nog påbörja ett par nya sockor direkt jag hinenr i soffan. :)

Duktiga jag!

Idag steg jag upp lite över halv elva, men jag tyckte jag kunde få sova en morgon lite längre. Hann koka kaffe och dricka det innan älsklingen åkte på jobb. :) Så jag hann inte mycket se av honom idag.

Men när älsklingen åkt på jobb satte jag mej med yrkesprovs pappren. För att bli något klokare innan nästa veckas fredag då vi skall till skolan och planera yrkesprovet. :)

När jag väl hade fått nog av alla fina svenska ord. Började jag städa. :) Jag dammsugade hela lägenheten. Eftersom ingen har hunnit med det under dessa senaste två veckorna och jag tyckte jag kunde göra det idag. :) Lyfte upp stolarna och kastade ut alla mattor. :)

Sedan funderade jag att jag säkert måste tvätta nå kläder denna helg också. Så jag satte igång tvättmaskinen. Så jag skulle hinna dammsuga innan den var klar. :)

Jag har även tvättat golvet och kylskåpets hyllor. För vi har en saftkanna som när man häller upp saft i ett glas så vill det alltod rinna under kannan via sidan. Så hyllorna i kylen var helt klibbiga. :) Så jag fick gjort det också idag. :)

Nu har jag övrigt en maskin med kläder som surrar i badrummet. :) Jag får nog vara stolt över dagens jobb och älsklingen får komma hem till det rena. :)

Gråa sockor med turkosa ränder




Hela veckan!

Har jobbat hela veckan 8.30-15.30. Det har varit riktigt trevligt att jobba ett och samma pass hela veckan. :) Har varit så energisk hela veckan på jobbet, men direkt man kommer hem säckar man ihop på soffan som känns en aningen konstigt. :)

Denna vecka har gått fort och det var ju andra praktik veckan nu. :) Oj oj så tiden bara springer iväg. Snart är det till och med jul. :) Har gjort så mycket under veckan så jag har knappt hunnit sitta och ta det lugnt. :)

På måndags morgonen var hela kommunen och en aning runt omkring utan ström så det var ju jätte roligt att stiga upp ur sängen i en mörk lägenhet. :) Och ännu mer roligt då man visste att man ville ha en kopp kaffe, men det gick inte att koka utan ström. :/ Samma hände även på måndags kvällen att vi var ytan ström. På morgonen var vi utan ström en halv timme, men på kvällen var det två timmar. :(

På tisdags kvällen var jag hem till svärmor och fixa hennes hår. :) Klippte och färgade det. Det gick bra och var nöjd med slutresultatet. :) Fick 20€ för att klippa och färga henne fast jag sagt att jag inte tar betalt för det. :) Hon skulle ut med jobbkamraterna och fira lillajul nu på fredagen. Alltså igår. :)

Onsdag och torsdags kvällarna var jag bara hemma, men var så slut så jag orkade inte sitta vid datorn något då. Så jag satt i soffan och kollade på tv. Då stickade jag även ett par stickasockan till. Kommer nog bild påå dem. :)

På fredagskvällen var jag på kaffe hos en jobbkamrat. En tjej som jobbar på dagiset där jag praktiserar. ;) Hon jobabr på samma avdelnings som jag är på och det var roligt att få sitta kväll med henne. :) Diskuterade studierna mina och så lite vardagsliga saker. :)

Köpt en ny byrå



Denna byrå köpte vi på Jysk. Först när vi skulle köpa den var priset 54.90€, men då hade de slut sålt på denna så vi gav upp för en stund. Men när älsklingen sedan var med sin bror till Jusk hittade de denna samma byrå för 48€ och det var nog inte länge efter det att vi tidigare hade varit in där. :)



Kalle har bestämt att detta är han ställe att sova på! Men jag har inget emot det att han sover där. :)

Första praktik veckan

Första praktik veckan förbi, men jag gillar nog så att vara på detta dagsi. :) Alla barn är så unika, men på samma sedan så gulliga. :) Alla i matbordet där jag siyyer äter nog sin mat så snällt och det är inget onödigt lekande i bordet. Det går så fint. :)

Efter denna vecka har jag fått en elak flunssa som bråkar med mej. Jag skulle inte vilja bli sjuk. Så det är därför man äter mandariner och andra frukter för att få vitaminer. Och så dricker jag massor med saft. Svartvinbärs saften är nog den bästa medicinen. :)

Veckan den har gått fort. Har som inte märkt heller hur fort den gick. :) Jag som är van att vara i skolan tre dagar av veckan så känns det som om jag inte märkt att jag var fem dagar denna vecka. Kan bara säga att på torsdagen var man en aningen trött och då somnade jag i soffan när jag kom hem. :)

I väntan på ny vecka och nya mål. Så har jag funderat en massa som man kan pyssla med barnen så innan jul. :) Så jag skall kolla med vårdarna på dagis om det passar att jag någon eftermiddag pysslar med barnen. :)

Större röda sockan

Har även stickat ett par större röda sockan. Älsklingens kusin har en två årig flicka så kanske dessa sockan passar henne. Så får hon dem i julklapp. :)



Jag som har en massa små nystan med garn sitter och stickar små sockan av det. Eftersom det inte skulle räcka till stora sockan. :) Men det är bra att ha på lager.


Ett par små sockor i rött



Älsklingens kusin skall få en baby i december så kanske det är en flicka som kan få dessa sockan. :)

Fritids sysselsättning



Har under min fritid stickat små sockan, vet inte om jag skall ge dessa sockan som julklapp till någon liten. :)

2 dagar praktik

Nu har jag varit två dagar på praktik. Det är nog så härligt att få vara på dagis med barnen dagarna långa. :) Har nog haft det så skoj med dessa barn. :) Det är 21 stycken bran på denna avdelning som jag praktiserar på. :)

Igår pysslade vi och var ute. Det var faktiskt roligt att få duka bordet med handledaren och ta fram sängarna för vilostunden. :) Jag har lärt mej massor under dessa två dagar. :)

Idag jobbade jag 9.20-16.20. :) Och på morgonen var vi ju till Mulleskogen, så det var faktiskt kul. Det är länge sedan jag senast varit till Mulleskogen. :) Vi lekte och hörde på en saga i skogen. Det var kul. :)

Imorgon jobbar jag 10.00-17.00 så få se om det blir något bloggande. Eftersom jag skall ha sena passet och vi skall ha 7timmar/dag. Så på det sättet blir det sent. :(

Torsdag och fredag kommer jag att jobba 6.30-13.30. Så då kommer jag att vara morgon passet så kommer jag att få ha kvällarna lediga, men ser fram emot dessa olika pass. :) Älskar barn. :)

Bild från hösten



Tagen genom förnstret i vardagsrummet. :)

Ljuslyktor vid vår trappa








Praktiken

På måndagen börjar praktiken. :) Ser så fram emot det efter som vi skall tillbringa 6veckor på dagis. :) Med barn är det roligt och en person som jag är barnkär så jag kommer gilla praktiken massor. :)

Skall och hälsa på till dagiset imorgon. :) Skall vara där klockan 13.00. Så härligt att få åka dit och bekanta sig med personalen och lite kanske se runt hur det ser ut. :) Väntar så på denna nya period och att få vara med barn. :)

Vet inte vilka tider jag kommer att vara på dagiset, men vi måste säkert vara med om alla olika skift som man har på ett dagis. :) Kommer även att vara roligt att börja på ett dagis som praktikan. Läsa sagor för barnen och leka med dem. :)

Har förstått att jag kommer ha en trevlig handledare och att det kommer gå bra. :) Jag ser så fram emot hela perioden dessa 6 veckor med barn. :) Själv skulle jag vilja ha barn, men nu skall jag studera närvårdar yrket klart och sedan kan vi se på saken igen. :)

Anatomi- tent!

Idag har vi haft anatomi tent i skolan. Det var en aningen krävande eftersom man skulle kunna ben och muskler samt kroppsdelar på latin. :) Jag läde mej nog dessa olika, men när jag fick tentamen framför mej så blev det tomt en stund i huvudet varefter jag fritt kunde fylla i provet. :)

Vi fick tillbaka våra grupparbeten i "introduktion till närvårdaryrket" ämne. Och lärarna hade skrivit på sidan om på olika ställen sina kommentarer. Och på sista sidan stod det att vi var godkända. :) Det var i och för sig ingen överraskning efter de timmar jag skrivit på arbetet, men nog var man stolt. :)

Hade även skolfotografering idag. Jag tog nog bara gruppbilden, men det är ju ett minne för livet det också. Ifall jag bestämmer mej att inrikta mej på barn och unga så kommer det att vara en annan grupp jag går med. För med dessa som jag nu går kommer inriktningen att vara äldre omsorg.

RSS 2.0