Tillbaka till vardagen!

Nu har man haft sällskap av mamma då man varit hemma, men nu kommer det att man skall vara för sig själv som känns något konstigt. Även älsklingen är bortrest denna vecka så det känns faktiskt tom här hemma. Det att komma tillbaka till vardagen är att vänja sig att vara ensam och sedan kommer jag att jobba under veckan också.
 
Älsklingen kommer hem på torsdagen, eftersom de jobbar in fredagen nu. Så han jobbar 12 timmar per dag och torsdagen är något kortare så de får komma hem mot kvällen. :) Skall kanske hitta på någonting i helgen, men jag kommer att jobba i helgen så då vet jag inte hur mycket annat vi hinner med. :)
 
Det är nog en tur man har jobbet, för om jag skulle måsta sitta hemma ensam skulle jag nog bli helt tokig. Jag är inte van att vara hemma och då jag är hemma vill jag ha nåting att göra, men det finns inte precis nåting att göra nu. Men de stunder jag är ledig och solen skiner skall jag njuta av sommarvädret.
 
Ha det så bra alla bloggläsare. :)

Haft sällskap!

Då älsklingen har varit borta under veckorna har jag haft sällskap. Min mamma och bror kom till mej för ca. 2veckor sedan och åkte hem igår. Det har varit otroligt roligt då mamma har varit här med mej, även att jag har jobbat ganska mycket.
 
Jobbade min nätter då mamma var här, men det gjorde ingenting. Vi tyckte det gick bra för det. :) Mamma var redan beredd på att jag skulle jobba så hon var inställd på det. :) Men man kan inte säga att det inte skulle vara trevligt då mamma kommer till mej och stannar en längre tid. Eftersom vi har en bra bit mellan oss. :)
 
Mamma och jag var på dans på midsommarkvällen. Det var massor med folk i Molpe paviljongen där dansen ägde rum. Det var San Marino & Linda som spelade där tillsammans med Roxie. :) Kan säga att det var en lyckad kväll och mamma fick dansa hela kvällen. Även J, L, M och J kom till Molpe så jag hade lite sällskap då mamma dansade.
 
På lördagen alltså midsommar dagen var vi och dansa till Åminne paviljong, där var det inte licka mycket folk som det hade variot kvällen innan i Molpe. Så mamma fick dansa lite, till Åminne kom även J, L, M och S. :) Så det var en lyckad kväll igen. :)
 
Det var midsommaren i korthet. :)

Nattarbete!

Nu har jag jobbat början av veckan nattarbete! :) Jobbade måndag och tisdag natt och det gick bättre än jag trodde, eftersom det var min första natt på ett äldre boende och jag har inte haft vana att sitta upp länge om nätterna. :) Det man skulle göra på natten var att dela medicin på dagsbrickan och sedan koka gröt och kaffe inför morgonen. Så det var inte så tugnt. :)

Tisdagen gick till att sova. Så från dagen vet jag inte så mycket. Eftersom jag kom hem på morgonen kl. 7 och lade mej i sängen med detsamma och sov till eftermiddagen kl. 16. :) Det var nog något man inte brukar göra. :) Men jag sov för att kunna sitta uppe en natt till. :)
 
Tisdagsnatten hade mer innehåll. En klient fick inte ro att sova så han låg i soffan för det mesta av natten. Även rollatorer skulle tvättas eftersom de har vissa veckor som de skall rengöras. Sedan hade jag ännu två klienter upp och kunde inte sova. men natten gick fort då man hade någonting att göra. Man skall ju nog gå runt och höra så klienterna sover och inte sitter upp på sina rum. :)
 
Nu skall jag ha dag arbete ända in i mitten av juli. Sedan kommer jag att ha några nätter för att få fullt mina timmar på arbetslistan. :) Och då man jobabr som heltids arbetare har man både dagsskift och nattskift. Och det är nog bra att ha omväxlande arbetsskift. :)

Skärgårdsliv!

Nu när sommaren kommit, har vi påbörjat skärgårdslivet. Det kan man säga är skönt, då man har ledigt ur jobbet, så hoppar man i båten och åker ut till skärgårdsstugan. :)
 
Detta är en kompis skärgårdsstuga som vi tillbringat tid vid i helgen.
Bastun tycker jag personligen är en viktig sak då man är ute i skärgården.
Utsikten från stugan. :)

Ledig helg!

Har inte några stora planer inför kommande helg, men så mycket kan jag säga att den är ledig. :) Jag har denna helg ledig, men sedan jobbar jag två helger. :) Inom vården går det ofta till så att man har 1 av 3 helger ledigt.
 
De flesta vårdinrättningar jobbar med tre veckors listor. Så då har man 1 ledig helg och 2 jobb. Men jag skall inte klaga som får ha en solig helg ledig. :) Kanske det regnar de två följande. :) Så man skall njuta av det man kan. :)
 
Har även hemma min sambo, han jobbar borta veckorna. Har åker på måndagar och kommer hem på torsdagar, men nu var det lite undantag. Eftersom han har arbetssäkerhets kurs på torsdagar. Så han kom hem denna vecka på onsdagen och det kommer han att göra nästa vecka också. :)
 
Så jag skall uppdatera vad vi hittar på under helgen. Kanske vi skall in till stan och handla, men vi skall nog ta det lugnt under helgen också. :)

Första veckan avklarad!

Nu har jag avklarat första arbetsveckan. :) Tycler det är lika roligt på jobbet iår som det var för ett år sedan. :) Kan inte beskriva hur mycket jag trivs på jobbet jag har. Det är helt otroligt duktiga äldre jag jobbar med och de gör så mycket själv så man behöver bara kolla så allt går bra och eventuellt påminna dem om de glömmer. :)
 
Denna vecka gick fort tycker jag! Äldre som bor på detta demensboende är nog guld värda. De är för dem man är där och de gör ens dag så rolig och händelserik. :) Man lär sig varje dag någonting nytt har jag märkt. :)
 
Personalen på mitt jobb är nog den bästa jag jobbat med. Teamet fungerar som den skall och andan bland personalen är så bra så de känns som man bor till hälften på sin arbetsplats. Jag trivs. :)
 
Som det är nu skall jag få jobba ända till augusti på samma ställe. Ser verkligen framemot sommaren och det att man igen kommer in i gruppen. Man är något rostig då man haft ledigt, men man kommer sig i jobbet väldigt bra. :)

Sommarjobb!

Idag börjar jag officiellt somamrjobba! Det känns helt otroligt, eftersom jag fått njuta av två veckors ledighet. Men ser verkligen framemot att få jobba hela sommaren. :) Skall jobba som heltids vikarie. Så kommer att ha lediga dagar i veckorna också och så kommer jag att jobba nätter på detta ålderdomshem där jag skall jobba. :)
 
Det skall bli trevligt att börja jobba! Jag har jobbat på detta ålderdomshem förra sommaren så jag vet vad som skall göras och nu under året har jag nog varit som vikarie där också om det varit behov. :) Så det är roligft att få jobba på samma ställe där man varit tidigare. :)
 
Kommer att jobba nu hela sommaren, börjar idag och kontraktet tar slut 18.8.2013, eftersom jag skall till sista närstudieveckan i skolan 19-23.8.2013. Efter det skall jag vara på praktik i 6veckor och sedan får man tacka för de gångna 2½ år. :) Så kommer att söka jobb under sommaren ifall det skulle lyckas att börja jobba direkt efter att jag blir färdig. :)

Varit hos mamma!

Nu har jag haft två veckor ledigt! Och kan inte säga annat än att skönt har det varit. Haft solsken båda veckorna och det fina vädret bara fortsätter. :) Så man har nog fått njuta av sommaren med fulla drag. :)
 
Första lediga veckan jag hade var jag bara hemma, jobbade med skoluppgifter och njöt av sommavädret. :) Så den veckan gjorde jag inte så mycket annat. Satt i solen och njöt av en kaffekopp tillsammans med en vän. :)
 
Förra  veckan bestämde jag att åka till mamma för att hälsa på där. :) Och det blev en mycket lyckad vecka. :) Åkte till mamma på måndagen för en vecka sedan. Startade strax efter klockan sex på morgonen och var framme hos mamma lite efter 12 på dagen. :)
 
Hälsade på flera vänner när jag var i hemtrakten. Kompisar från skoltiden då jag gick i grundskolan och hade roligt med dem. Var även till farmor för att hålla henne lite sällskap. Vi åkte från farmor till pappa, men till pappa åkte jag nog bara för att han skulle klippas. :) Så jag fick det undan nu. :)
 
Hälsade även på hos min bror och fick se mina brorssöner. Min bror har två söner nuförtiden. Så jag fick se den yngre också, som är född i november. :)
 
På fredagen åkte jag hem och jag var hemma efter tre på eftermiddagen. Så det tar sex timmar att köra vägen i en riktning. :) Men jag får vara glad att vädret var bra och trafiken löpte fint. :)
 
Blev ett långt inlägg, men ibland så. :)

RSS 2.0