Kattungar!

Här kommer en bild på kattungar som är födda 9.7.2015. Söta små rackare. 
En gråvit och två svartvita. 

Bloggkoll!

Har inte tidigare gjort sådana här bloggkollar, men hittade på Carola Ekmans blogg denna bloggkoll och tänkte varför jag inte skulle prova det nu när jag har tid. :) Min sambo och min lillebror ser på film nere i källaren där sambon skall göra ett biorum i framtiden. :) Så jag får sitta i lugn och ro i vardagsrummet. :)
 
1. Varför bloggar du?
Tror tanken jag hade med bloggen var att jag skulle få skriva av mej samt på samma hade jag ett ställe att skriva på. Här skriver jag idag och kan kolla tillbaka sedan. :)
 
2. Vilka blogagr är de första du går in på när det är dags att göra en bloggkoll?
Nu måste jag erkänna att för min bloggkoll har jag inte varit inne på någons blogg. :(
 
3. En blogg du saknar i den Finlandsvenska bloggvärlden?
Nu just har jag inte hunnit sätta mig och koncentrera över någon speciell blogg, tycker det finns bloggar inom de kategorierna som jag för stunden läser. Kanske det kommer med tiden om det fattas någon. :)
 
4. Vilka bloggar läser du varenda dag?
De bloggar jag läser så gott som varje dag är:
Jeanettes, Victorias, Janinas, Åsas och Carolas. Dessa läser jag varje dag och kommer inte på att det skulle finnas någon mer. :)
 
5. Vilken blogg minns du?
Minns då jag skrev i min tidigare blogg, men har måsta kolla tillbaka på några inlägg som jag nästan glömt. Och så minns jag att jag aktivt läste och kommenterade en blogg, men den existerar inte mer. :(
 
6. Vad är du trött på i den Finlandssvenska bloggvärlden?
Nu just har jag inte hunnit följa med så många olika bloggar så jag kan inte säga vad jag skulle vara trött på. Det jag kan vara trött på är när man får kommentarer av Anonyma som kan ställa riktigt fula frågor eller skriva fula kommentarer.
 
7. Vad är det bästa med den Finlandssvenska bloggvärlden?
Nog tror jag att bästa är det att folk läser eller kollar in bloggar, kanske det kommer någon kommentar och bästa är att man vågar kommentera till folk utan att behöva va rädd att det kommer skit tillbaka på egen blogg. (Har i allafall goda erfarenheter av kommentarerna jag lämnat på nån annans blogg. Men det betyder att det skall vara sakliga kommentarer man lämnar kvar efter sig.)
 
8. Om du skulle få ge ett pris åt en bloggare, hurudant pris och åt vem?
Nu för stunden kommer inte jag på att jag skulle vilja ge pris åt någon enskild person, utan jag skulle kunna säga att alla Finlnadssvenskar som bloggar är värd pris. :) Och det skulle kunna vara något i stil med en liten tavla.
 
9. Om du skulle vara tvungen att ge ett pris åt din egen blogg, hurudant skulle det vara?
Det priset skulle nog vara för minst uppdaterade bloggen. :)
 
10. Om du skulle få ta en kaffe med en Finlandssvensk bloggare, vem skulle du välja då?
Kaffe skulle jag kunna ta med Jeanette. Som kanske inte är helt omöjligt. ;)
 
11. Varför tycker du att Finlandssvenska bloggar är viktiga?
Det är ett sätt att synas, det finns många som bloggar öppet om sitt liv och skirver sina åsikter. Gemenskapen som finns då man börjar kommentera och skriva med varandra. Även det att man i bild och text form får se vad vänner på längre avstånd gör och hur de mår. :)
 
12. Vilka bloggar går du in på när du ligger och slösurfar? Dvs inte varje dag men nu som då.
Det varierar så stort. Kan som inte säga att jag slösurfar ofta men då jag gör det är det nästan sällan jag läser samma bloggar.
 
13. Vems blogg kommenterade du senast? Och vad skrev du?
Jag tror det var Victorias blogg. Och kommentaren var ett svar på hennes kommentar till ett av mina inlägg, blir så långt att skriva ut hela kommentaren.
 
14. Är du överlag bra på att kommentera andras bloggar?
Jo, jag tycker nog det själv. Ända jag alltid hinner tänka på är att inte vara för påhoppande eller kränkande, anser jag att min kommentar skulle vara onödig så kommenterar jag inte. Vet skulle ju nog kunna lämna en hälsning då jag läser någons blogg. :)
 
15. Vad är det bästa som skulle kunna hända i den Finlandssvenska bloggvärlden?
Det skulle kunna bli lättare att hitta olika Finlandssvenska bloggar. Eventuellt någon form av träff skulle också vara trevligt.
 
16. Skicka vidare listan till två eller flera bloggvänner som du också tycker ska göra den!
Victoria och Jeanette.
 
Tyckte det var knäpigt att fylla i dessa frågor, men nu är jag klar och tror jag svarat på alla frågor så gott det går. Vill inte skriva något som inte stämmer. :) Nu får man pusta ut då den är ifylld. :)
.

18.7.2015!

Idag är det redan lördag igen, snart har denna sommar gått då. Och ingen sommarvärme har vi haft, bara några dagar. Därför tog vi bilen och åkte till Tuuri idag. (Kan jämföras med Ullared i sverige). Alltså Finlands största varuhus. Besöket till Tuuri gjordes på basis av att min lillebror aldrig besökt det tidigare. :) Och han har varit hos oss sedan slutet av maj. :)
 
Köpte kläder till mej själv och det tyckte jag var nödvändigt. Hade inge skillt på handelslistan, men tanken om nya tröjor har gnagat länge i mitt bakhuvud. :) Eftersom hyllan med tröjor skriker av tomhet. :)
 
Kommer bilder på det jag handlade nu, men bildkvaliten kan jag beklaga redan eftersom jag använt telefonen istället för kameran. :)
 
Köpte nya capri-shorts som jag förälskade mig i direkt jag såg dem, de var rosa som jag inte så är förtjust i men dessa var bara överlägsna. :) Kostade 10€. Texten New York finns på vänster ben.
 
Köpte även nya vita capri-shorts som jag tänkte jag skulle ta till jobbet. Eftersom jag jobbar inom  vården så vill jag ha vita eller svarta byxor. Har en turkos arbetsväst samt en lila arbetsskjorta. Så de kostade också 10€, blir inge dyra kläder på jobbet ifall de förstörs.
 
Köpte även de efterlängtade tröjorna, jag blev super nöjd då jag hittade två tröjor. Lika nöjd kanske jag inte var då jag kollade på prislappen, men de kan inte nått göras åt. Måste unna mej kläder och då får det kosta. :) Denna Adidas tröja kostade 52,95€.
 
Den andra tröjan jag köpte blev en grå Umbro. Vet inte hur jag föll för dessa med märke idag, men måste erkänna att jag inte tidigare haft märkeskläder så nu eller aldrig. :) Gillade även den andra tröjan. Priset på denna var 49,95.
 
Och vad skulle sådana här utfärder vara utan godis. Så vi köpte hem en massa godis som vi får äta nu i kväll då vi eventuellt skall kolla någon film. :)
 

Orkidén fortsätter blomma!

Nu har alla sju knoppar slagit ut och orkidén ser ståtlig ut. :)

Nattjobb!

Nu har jag jobbat över en månad på samma demensboende som för två år sedan. Känns bra att vara tillbaka här. Tyvärr har jag kontrakt till mitten av augusti så jag vet inte vad jag skall göra sedan. 
 
Men min poäng med inlägget var att informera att jag nog gjort en massa nattjobb. Kan låta roligt men jag gillar nattjobb. Ibland kan nätterna vara hemska och mycket att göra men ibland är de nog riktigt bra. De nätter då klienterna kommer upp turvis går bättre än då de kommer på samma gång.
 
Har nog gjort några morgionpass också och det har gått bra. Kvällar har jag också hunnit ha och dessa fler än morgonpass. Trivs med både tvåskiftes som treskiftes jobb. Har tagit rätt utbildning som närvarande. :)

R.I.P Bamse!

Denna härliga katt har flyttat till katthimlen. :( Fick dela med honom 10år.
R.I.P 10.3.2005 - 3.7.2015

RSS 2.0